عضو شورای عالی نظام پزشکی، معتقد است که می توان درآمد گردشگری سلامت در کشور را به روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام رساند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی عنوان کرد؛
علی دباغ، با بیان اینکه درآمد خالص گردشگری سلامت را تنها با استفاده از ظرفیتهای خالی موجود نظام سلامت میتوان به معادل روزی حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام افزایش داد، گفت: در حال حاضر سالانه حداکثر ۱.۲ میلیون هزار گردشگر سلامت به کشور ما می آیند که اگر هر کدام متوسط ۲۰۰۰ دلار در کشور خرج درمان و همین اندازه هزینه اقامت و رفت و آمد کنند، نزدیک به ۵ میلیارد دلار در حال حاضر در این حیطه درآمد کشور است.
وی افزود: میتوان این عدد را به راحتی به حداقل ۱۸ میلیارد دلار یعنی حداقل سالانه معادل ۱۸۰ میلیون بشکه نفت یا روزی حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت خالص بدون در نظر گرفتن هزینههای استحصال نفت در نظر گرفت و البته تنها با استفاده از ظرفیتهای خالی موجود نظام سلامت؛ زیرا ضریب اشغال تختهای بیمارستان کشور حدود ۷۰ درصد است و در حال حاضر ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی وجود دارد که میتوان با کمی برنامه ریزی در داخل و خارج کشور، این درآمد هنگفت را برای کشور ایجاد کرد.
دباغ ادامه داد: آمارها نشان میدهد طی سالهای اخیر تلاشهایی برای رشد گردشگری سلامت صورت گرفته ولی کافی نبوده است و کشورهایی از جمله هندوستان گردشگران بسیاری را در حوزه سلامت جذب کرده است؛ حتی از کشورهای مسلمان. گاهی بخش اعظمی از بیماران علی رغم برخی تفاوتهای فرهنگی به هندوستان مراجعه میکنند.
به گفته وی، تحریمها در جذب گردشگر سلامت تأثیرگذار هستند ولی نه به حدی که مانع از ورود گردشگران شوند. اگر سیستم فعالی در این حوزه وجود داشته باشد میتوان در زمینه گردشگری سلامت خوب عمل کرد.
گردشگری سلامت چیست؟
به گزارش زیرنویس، دباغ افزود: گردشگری سلامت عبارت است از اینکه یک عدهای را در بیرون از مرز کشور ترغیب کنید تا اطمینان کنند که جان و سلامت خود را به دست نظام سلامت کشور مد نظر بسپارند. برای رسیدن به چنین هدفی نیاز به برنامهریزی منسجم است.
در این راستا باید سفارتخانههای ما برای جذب گردشگران سلامت تلاش کنند و گردشگران را به مراکز درمانی داخل ارسال کنند. زیرساختهایی همچون وبسایتها و فضای مجازی برای تبادل اطلاعات بین بیماران و مراکز درمانی و سازمانهای واسط بسیار تأثیرگذار و مهم هستند.
منبع:مهر