نمرات «امتحان نهایی» یا مجموع نمرات «مستمر»؛ کدام در کنکور موثر است؟
نمرات «امتحان نهایی» یا مجموع نمرات «مستمر»؛ کدام در کنکور موثر است؟

به گفته رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، «نمره خام» امتحان نهایی دانش آموزان ابتدا “تراز” شده، نمرات «تمام دروس» جمع می‌شود و «نمره کل» برای اعمال سهم ۴۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور، در اختیار سازمان سنجش قرار می‌گیرد.

محسن زارعی ، با اشاره به اعلام نتایج قطعی اعتراض دانش آموزان به نمرات آزمون‌های نهایی طی امروز، اظهار کرد: امروز نتیجه قطعی نمرات امتحان نهایی دانش آموزان اعلام می‌شود. این نمرات “خام” است. ابتدا باید تراز شوند، سپس نمرات دروس “جمع” شود و نهایتا «نمره کلی» ایجاد شود که ما این نمره کل را برای اعمال سهم ۴۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور، در اختیار سازمان سنجش قرار دهیم.

وی با تاکید بر اینکه بر تمام اعتراضات ثبت شده نسبت به نمرات امتحان نهایی رسیدگی شد، توضیح داد: در این مدت به همه اعتراضات رسیدگی و برگه‌ها با دقت تصحیح مجدد شد. اگر اختلاف مغایرت نمره بین نمره مصحح چهارم با مصححین قبلی بیش از سه نمره بود، ما این برگه را دوباره به چرخه تصحیح انداختیم تا اطمینان داشته باشیم این نمره حق واقعی دانش آموز است تا این نمره را به عنوان نمره نهایی درج کنیم.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با یادآوری اینکه ملاک اعمال اثر ۴۰ درصدی آزمون نهایی در کنکور، نمره برگه امتحان نهایی است، افزود: سابقه تحصیلی که ما به سازمان سنجش اعلام می‌کنیم در واقع نمرات «آزمون نهایی» دانش آموزان است. این نمرات باید تراز شوند. نمره کل این نمرات نیز بر اساس ضرایبی که دارند تولید می‌شود.

وی ادامه داد: این نمره کل توسط ما به سازمان سنجش داده می‌شود تا سازمان سنجش نمره کل را به عنوان سهم ۴۰ درصدی در کنکور در نظر گیرد. سهم آزمون سراسری هم ۶۰ درصد است. نمره کلی که ما به سازمان سنجش ارائه می‌کنیم با نمره آزمون سراسری در کنار هم قرار می‌گیرد، این دو با هم جمع می‌شوند و سپس دانش آموز تعیین رتبه می‌شود.

فرآیند تراز شدن نمره امتحان نهایی

زارعی همچنین درباره فرآیند “تراز شدن” نمره امتحان نهایی دانش آموزان تصریح کرد: این تراز شدن یعنی مشخص شود که نمره امتحان نهایی فرد در جامعه آماری شرکت کنندگان چه وضعیت و چه وزنی دارد.

وی در خصوص ارسال سوابق تحصیلی به سازمان سنجش نیز گفت: باید ابتدا سوابق تحصیلی فارغ التحصیلان را در my.medu.ir نمایش دهیم و آنها تایید کنند، سپس سوابق تحصیلی دانش آموزان را در این سامانه نمایش دهیم و آنها تایید کنند و نهایتا پس از اینکه سوابق تحصیلی از سوی داوطلبان تایید شد، کار تراز نمرات و تولید نمره کل را انجام دهیم  و بعد سابقه تحصیلی را برای سازمان سنجش ارسال کنیم.

به گزارشزیرنویس، در کارنامه دانش‌آموزان پایه دوازدهم نمراتی تحت عنوان «مستمر» وجود دارد که در واقع نمرات کسب شده و عملکرد دانش‌آموز در طول سال تحصیلی به شمار می‌رود. جمع نمرات مستمر با «نمرات آزمون نهایی» محاسبه و در کارنامه آنها تحت عنوان «نمره سال» درج می‌شود.

در واقع در ایجاد نمره آخر ترم دانش‌آموزان، نمره مستمر تاثیر گذار است اما بنابر اظهارات رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، (نمره مستمر) در ایجاد سوابق تحصیلی برای کنکور موثر نیست؛ اما با توجه به کارنامه‌های ارسالی به این خبرگزاری، در قبولی خردادماه دانش‌آموزان، با ارتقای نمرات امتحانات نهایی آنها، تاثیر بسزایی داشته است.

 

 

منبع:ایسنا