بنا بر اعلام رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی، مهلت نوبت گیری برای جهش تحصیلی که از ۵ تیرماه آغاز شده است و تا ۵ مرداد ادامه دارد، تمدید نمیشود.
حمید طریفی حسینی ، با بیان اینکه دستورالعمل جهش تحصیلی ۵ تیر به استانها ابلاغ شده است و فرآیند انجام آن شروع شده است، اظهار کرد: فرآیند نوبت گیری برای جهش تحصیلی از ۵ تیر آغاز و تا ۵ مرداد ماه ادامه دارد. انجام جهش تحصیلی شرایطی دارد از جمله آنکه همه نمرات تحصیلی سالهای گذشته دانش آموز متقاضی جهش تحصیلی باید «خیلی خوب» باشد.
وی درباره فرآیند اقدام برای جهش تحصیلی توضیح داد: ابتدا مدارک لازم را مدیر مدرسه بررسی می کند و پس از تایید مدارک و نمرات دانش آموز متقاضی جهش تحصیلی، مدیر مدرسه باید مشخصات دانش آموز را در سامانه “سیدا” وارد کند و این ثبت نام را به خانواده اطلاع می دهد. پس از آن خانواده باید با مراجعه به سامانه my.medu.ir و با انتخاب نقش “دانش آموز” اطلاعات تکمیلی و مشخصات دانش آموز را وارد و هزینهای را برای این امر پرداخت می کند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی با بیان اینکه هزینه ثبت نام برای جهش تحصیلی ۱۸۰ هزار تومان است که خانواده باید آن را در سامانه پرداخت کنند، تصریح کرد: پس از پرداخت هزینه و انجام نوبت گیری، خانواده باید منتظر بمانند تا از طریق پیامک روز و تاریخ مراجعه به پایگاهها برای انجام جهش تحصیلی اطلاع رسانی شود.
طریفی همچنین تاکید کرد که نوبت گیری جهش تحصیلی به هیچ عنوان تمدید نمی شود.
وی درباره چرایی تمدید نشدن مهلت ثبت نام برای نوبت گیری جهش تحصیلی، افزود: پس از ارزیابی دانش آموز باید مهلتی وجود داشته باشد تا دانش آموز کتب پایه تحصیلی مربوطه که می خواهد در آن جهش کند را تهیه و بخواند و سپس امتحان آن را بدهد. از این جهت این مهلت به هیچ عنوان تمدید نمی شود.
ارزیابی هوشی و روانی دانش آموز متقاضی جهش تحصیلی
به گفته رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی، دانش آموز متقاضی جهش تحصیلی علاوه بر ارزیابی هوشی مورد سنجش روانی نیز قرار میگیرد.
طریفی ادامه داد: باید دانش آموز متقاضی جهش تحصیلی ارزیابی هوشی و روانی شود. یعنی ما هم ارزیابی هوشی را انجام میدهیم و هم آمادگی روانی دانش آموز را احراز می کنیم. اگر این شرایط را داشت به او اجازه داده میشود تا در امتحانات مربوطه شرکت کند. این کار از اواخر مرداد و در شهریور انجام می شود. درواقع پس از اینکه پرونده ارزیابی هوشی و روانی دانش آموز بسته شد، دانش آموز میتواند در امتحانات شرکت کند.
جهش پایه اول و جهش بار دوم نیاز به رای و اجازه کمیسیون منطقه دارد
وی با بیان اینکه سازمان آموزش و پرورش استثنایی فقط اجازه دارد فرآیند جهش تحصیلی مقطع ابتدایی را انجام دهد، توضیح داد: جهش تحصیلی می تواند از کلاس اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم، و چهارم به ششم دبستان انجام شود. جهش پایه اول و جهشی که برای دومین بار اتفاق می افتد باید با رای و اجازه کمیسیون منطقه یا استان آموزش و پرورش باشد.
به گفته رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی، هر دانش آموز در پایه ابتدایی می تواند دو بار جهش تحصیلی داشته باشد.
به گزارشزیرنویس، طریفی با ذکر مثالی افزود: برای مثال ممکن است دانش آموزی جهش اول به سوم ابتدایی داشته باشد، پایه چهارم را به طور معمول خوانده باشد و سپس بخواهد جهش پنجم به ششم انجام دهد. برای جهش بار دوم به جز نیاز به تایید و اجازه کمیسیون منطقه، باید نمره هوشی دانش آموز مقداری بالاتر از جهش نوبت اول او باشد.
شرایط جهش تحصیلی «چند پایه» چیست؟
طریفی همچنین این را هم گفت که جهش تحصیلی چندپایه و جهش تحصیلی در مقطع متوسطه نیاز به رای شورای عالی آموزش و پرورش دارد.
وی خاطر نشان کرد: جهش چند پایه به این معنا است که دانش آموز بخواهد دو یا سه پایه تحصیلی را همزمان جهش کند. برای این امر باید تاییده شورای عالی آموزش و پرورش را داشت. علاوه بر لزوم داشتن تایید شورای عالی آموزش و پرورش برای جهش چندپایه، این دانش آموز باید نمره هوشی بالاتری را نسبت به نمره هوشی جهش یک پایه کسب کند.
بنا بر اظهارات رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی، تعیین نمره هوشی دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی با ابزارهای خاصی سنجیده میشود و باید انعطاف معیار این دانش آموزان از دانش آموزان عادی بالاتر باشد تا به او اجازه جهش تحصیلی داده شود.
منبع:ایسنا