متخصص تغذیه با هشدار نسبت به خطر آلودگی مکملهای قاچاقی به مواد خطرناکی مانند آمفتامین و میکروبها گفت: مردم فریب تبلیغات فضای مجازی مبنی بر اثر شگفتانگیز داروهای لاغری در کاهش وزن را نخورند.
دکتر فواد عسجدی با بیان این که تنها افراد واجد صلاحیت برای تجویز مکملهای غذایی، متخصصین و کارشناسان تغذیه و پزشکان هستند؛ با هشدار نسبت به خرید مکملهای ورزشی قاچاقی از طریق فضای مجازی و باشگاههای ورزشی اظهار کرد: مصرف این مکملهای قاچاقی بسیار خطرناک است زیرا اولاً نمیتوان اطمینان حاصل کرد که این مکملهای قاچاقی حاوی چه موادی هستند و آیا مکملهای اصل هستند که قاچاق شدهاند و یا تقلبی و تولیدشده در مراکز زیرزمینی هستند. دوماً بسیاری از این مکملها مشکلاتی دارند که به صورت قاچاق و از مبادی غیررسمی وارد کشور میشوند و هیچ نظارتی روی آنها وجود ندارد و احتمال آلودگی آنها نیز بسیار بالاست.
آلودگی مکملهای قاچاقی به مواد خطرناک
وی با ارائه مثالی ادامه داد: در مکملهای کاهش وزن تقلبی شاهد آلودگی با آمفتامین (نوعی ماده مخدر) هستیم که در صورت مصرف باعث اعتیاد و وابستگی فرد میشود. در بسیاری از مکملهای افزایش وزن نیز آلودگی به استروئیدها وجود دارد؛ آلودگی میکروبی نیز از دیگر آلودگیهای شایعی است که در مکملهای ورزشی تقلبی وجود دارد که در باشگاهها و خارج از داروخانهها توزیع میشوند.
قرصهای لاغری معجزه نمیکنند
به گزارشزیرنویس،این متخصص تغذیه با هشدار نسبت به تجویز قرصهای لاغری در فضای مجازی و باشگاهها گفت: اصولیترین روش کاهش وزن، پیروی از یک رژیم غذایی سالم و ورزش کردن است و مکمل و قرصهای لاغری که بتوانند در کاهش وزن معجزه کنند؛ هنوز از سوی مجامع و ارگانهای علمی بینالمللی، تأیید نشدهاند و صرفاً چند مکمل برای کمک به کاهش وزن به تأیید رسیده است بنابراین مردم فریب تبلیغات فضای مجازی مبنی بر اثر شگفتانگیز داروهای لاغری در کاهش وزن را نخورند.
چه کسانی صلاحیت تجویز رژیم غذایی و مکملها را دارند؟
متخصص فیزیولوژی ورزشی خاطرنشان کرد: علاوه بر خطرات ذکرشده، توصیه به استفاده از مکملها برای افراد مختلف، بسته به شرایط جسمانی آنها تفاوت دارد برای مثال نمیتوان گفت که مصرف مکملهای پروتئینی برای همه افراد مضر یا برای همه مفید است.
وی افزود: تنها افرادی دارای صلاحیت برای تجویز رژیمهای غذایی و مکملها، متخصصان تغذیه و پزشکان دارای شماره نظام پزشکی هستند؛ افرادی که این روزها در فضای مجازی مکملهای رژیمی و غذایی را برای مردم تجویز میکنند و متخصص تغذیه و پزشک نیستند؛ ممکن است صرفاً با گذراندن برخی از دورههای آموزشی با این مکملها آشنا شده باشند و تخصص کافی را برای تجویز مکملها ندارند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تأکید بر اینکه تجویز بیرویه مکملها خطراتی برای سلامتی مردم دارد؛ تصریح کرد: افرادی که نسبت به فروش مکملهای قاچاقی در فضای مجازی اقدام میکنند به فکر منافع مالی خود هستند و این امر احتمال سوگیری در تجویز و مصرف غیرمنطقی مکملها را بالا میبرد. در حالی که کارشناسان و متخصصان تغذیه مکملها را براساس اصول علمی و نیاز بدن هر فرد توصیه میکنند و خودشان نیز سودی از فروش آن ندارند.
منبع:تسنیم