به گزارش زیرنویس، مصرف گوجه سبز دارای فواید و خواص بی نظیری است، همچنین مصرف گوجه سبز در بارداری هم مفید می باشد اما در عین حال مصرف زیاد گوجه سبز هم عوارضی را به همراه دارد.

 همانطور که می دانید میوه ها سرشار از ویتامین هستند و خواص فراوانی دارند و باید طوری برنامه ریزی شود که در رژیم غذایی گنجانده و مصرف شود تا انرژی و نیاز بدن تامین گردد در این بخش به خواص باورنکردنی گوجه سبز می پردازیم. آلو معمولا سبز یا قرمز است که آلو سبز که به آن گوجه سبز هم می گوییم ترش و قرمز آن شیرین است. گوجه سبز معمولا در سراسر جهان مورد مصرف قرار می گیرد. این درخت هرسال بارور می شود و تقریبا در بیشتر کشورها کاشت می شود و در خاک مرطوب رشد می کنند و به نور فراوان خورشید و آبیاری منظم نیاز دارند . این میوه غنی از ویتامین ب است که در مناطق مختلف آب و هوایی رشد می کند. گوجه سبز می تواند تازه و به صورت خشک مصرف شود.ویتامین آ و ویتامین ث، منبع فیبر، مس و پتاسیم ، آهن دارد.

در 100 گرم گوجه سبز

انرژی 46 kcal ، کربوهیدرات 11.4 گرم ، قند 9. 9 گرم ، فیبر رژیمی 1.4 گرم ، چربی

0.28 گرم

پروتئین

0.70 گرم

ویتامین A

345 IU

ویتامین ث

5 . 9 میلی گرم

فسفر

16 میلی گرم

پتاسیم

157 میلی گرم

فواید سلامتی گوجه سبز:

سیستم عصبی را تقویت می کند و کم خونی را از بین می برد و عملکرد کلیه ها را پشیبانی می کند. به از بین بردن برخی از بیماری هایی کبد کمک می کند. وقتی گل های سفید درخت آلو خشک می شوند و با عسل مخلوط می شوند، در کاهش کرم روده موثر هستند.

آلو غنی از فیبر است و عملکرد سریع روده ها را منظم می کند. گوجه سبز غنی از اسیدهای آلی مختلف،فلاونوئید ، اسیدهای چرب و ترکیبات آنتی اکسیدان است که آن ها را قادر می سازد تا متابولیسم بدن را بهبود بخشند به همین دلیل، به کاهش وزن و تسکین مشکلات هضم کمک می کند.

افرادی که با بیماری مانند عفونت گلو و التهاب ، ورم لوزه دارند می توانند جوشانده برگ های گوجه سبز با آب داغ را بنوشند. ثابت شده است استروژن این هورمون را متعادل می کند و توصیه می شود که زنان در دوره قاعدگی آن را به طور مرتب مصرف کنند. به خاطر خواص درمانی و پیشگیرانه گوجه سبز انبار کاملی از خواص است.

دقیق تر در خواص و فواید گوجه سبز

سلامت روده:

فیبر، هم چنین در گوجه سبز یافت می شود و عملکرد سریع روده ها را تنظیم می کند. این میوه بسیار موثر در درمان کرم های روده است.

آسم :

گوجه سبز در پیش گیری و درمان بیماری هایی مثل آسم ، برونشیت، بیماری های قلبی، سکته قلبی، دردهای قلبی و تپش های قلبی به دلایل مختلف موثر است.

سلامت چشم:

گوجه سبز همچنین از بینایی محافظت می کند در کاهش خطر بیماری های چشمی ایجاد شده بر اثر پیری مثل آب مروارید موثر است.

دیابت:

گوجه سبز حاوی مقدار زیادی ویتامین ث است. بنابراین، از سلامت قلبی و عروقی محافظت می کند و علاوه بر این، خطر دیابت و کلسترول را کاهش می دهد.

جلوگیری از سرطان :

بسیاری از مطالعات علمی مربوط به این موضوع (دانشگاه آکسفورد)برای جلوگیری از تشکیل سرطان سینه ، مجاری تنفسی در این مطالعه پیدا شده است. سرطان سینه بیماری است که در آن سلول های بدخیم (سرطان)در بافت های پستان شکل می گیرند.

مناسب برای هضم :

مشکلات دیگری که گوجه سبز به آن ها پاسخ می دهد بیماری های دستگاه گوارش هستند و آن به عنوان ملین طبیعی روده ها عمل می کند .

مقابله با دژنراسیون ماکولا :

گوجه سبز می تواند در مقابله با دژنراسیون ماکولا کمک کننده باشد . خوردن 2 وعده غذایی روزانه می تواند خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مربوط به سالخوردگی را کاهش دهد.

پاکسازی بدن :

سموم را از بدن دفع می کند، و از یبوست جلوگیری می کند چون به سرعت از روده ها می گذرد. به طور کلی، این یک منبع غذایی بسیار موثر برای سیستم گوارشی است. به دلیل این ویژگی، گوجه سبز یک تمیز کننده عالی بشمار می رود.

محافظت از صفرا و کبد :

فیبر محلول در گوجه سبز برای سلامتی کبد و صفرا مهم است. با این ویژگی، این کار مانع از خسته شدن کبد از کار کردن بیش از حد می شود.

فواید دیگر گوجه سبز

فواید گوجه سبز بیشمار است و به عنوان مثال گوجه سبز از زنان پس از یائسگی محافظت می کند. حاوی منیزیم است تا مشکلات ماهیچه ها را تسکین دهد و خستگی ماهیچه ها را بهبود بخشیده و گرفتگی را کاهش م دهد. اسید فولیک موجود در آن برای رشد جنین در زنان باردار اهمیت دارد.

گوجه سبز به کاهش وزن کمک می کند و آب آن از پوست محافظت می کند برای همین گوجه سبز به طور گسترده در محصولات آرایشی به کار می رود. از سلامت بافت محافظت می کند و می تواند آسیب ناشی از نور خورشید را از بین ببرد، بدن و سیستم دفاعی را تقویت می کند.

گوجه سبز همچنین کمک فوق العاده ای به سلامتی مو می کند ؛ هنگامی که عصاره گوجه سبز به پوست سر اعمال می شود می تواند شوره سر را از بین ببرد. گوجه سبز غنی در ویتامین ث هستند و حاوی مقدار زیادی فیبر است به همین دلیل است که گفته می شود گوجه سبز در طول فصل تازه مصرف شود که مزایای باور نکردنی برای سیستم گوارشی دارد. گوجه سبز می تواند به سلامت دندان زمانی که خام مصرف می شود، کمک کند و این توانایی را دارد خون ریزی لثه را کاهش دهد. به همه اندام های درونی با ویژگی های آنتی اکسیدان کمک می کند.

این نوبرانه ترش منبع ویتامین های گروهB است که موجب کاهش استرس و افسردگی می شود و برای سلامتی پوست و اعصاب بسیار مفیداست.

فواید آلو خشک یا همان گوجه سبز خشک شده:

در پارچه تمیزی آلو را بپوشانید آفتاب به طور متوسط 10 تا 15 روز به آن می تابد آلو خشک همچنین می تواند برای درمان برخی از مشکلات سلامتی که ممکن است به هنگام حفاظت از سلامت بدن به طور کلی رخ دهد، استفاده شود.

فقط به این دلیل که در آفتاب نگه داشته می شود تا خشک شود برخی از خواصش را از دست می دهد بنابراین ممکن است به اندازه آلو خام موثر نباشد. فیبر درون آلو خشک برای سیستم گوارشی مفید است.

مقدار زیادی از ویتامین ک موجود در آن می تواند از لخته های خونی جلوگیری کند. مقدار زیادی از پتاسیم موجود در آلو خشک سلامت قلب و اعصاب را حفظ می کند. ویتامین آ موجود در آلو خشک برای سلامت چشم ضروری است. جلوگیری از آب مروارید

فواید خوردن گوجه سبز در دوران بارداری:

به گفته متخصصان تغذیه خوردن این میوه در حد استاندارد و شرایط نداشتن حساسیت به آن در دوران بارداری مانعی ندارد و البته خواصی هم خواهد داشت که شامل:

افزایش اشتهای مادر و دریافت ویتامین های مورد نیاز رشد جنین

ویتامین های A ،C و K موجود در گوجه سبز هرکدام خواصی دارند و می توان به افزایش سلامت چشم و جلوگیری از بروز نقص فیزیکی جنین اشاره کرد

ویتامین C موجود در گوجه سبز برای افزایش سیستم ایمنی بدن زنان باردار

ویتامین K گوجه سبز هم برای جلوگیری از لخته شدن خون که می تواند باعث خونریزی و سقط جنین شود مفید است که البته بازهم خاطرنشان می کنیم که مصرف این میوه حتما باید با توجه به شرایط بدنی مادر و جنین توسط پزشک متخصص تایید شود.

فواید آب گوجه سبز:

1. عصاره آلو با جوشاندن آلو و فشار دادن آن بدست می آید که برای سلامتی پوست مفید است و به طور گسترده در مواد نگهدارنده مورد استفاده قرار می گیرد.

2. عصاره آلو به بدن انرژی می دهد و خستگی را از بین می برد.

3)گوارش را آسان تر می کند و یبوست را تسکین می دهد.

4)آب گوجه سبز تاثیرات مثبتی بر سیستم عصبی دارد که از سلامت سیستم عصبی محافظت می کند.

5)” افرادی که کم خونی دارند ممکن است یک فنجان عصاره آلو را در صبح و یک فنجان عصاره آلو در شب قبل از رفتن به خواب مصرف کنند.

6)در طول یائسگی زنان می توانند با آب آلو علائم بیماری را رفع کنند.

7) این عصاره برای سیستم گوارشی مفید است چون بدن به واسطه مصرف آن پاکسازی می شود.

عوارض و آسیب های گوجه سبز :

زمانی که گوجه سبز به طور سالم مصرف شود، مشخص نمی شود چه مشکلی برای سلامتی ایجاد می کند. البته، مانند همه میوه ها، اگر گوجه سبز بیش از حد مصرف شود، ممکن است با برخی آسیب ها روبرو شوید علاوه بر این، برخی از افراد که دارو استفاده می کنند می تواند موجب ناراحتی شود.

چون مقدار زیادی اسید در گوجه سبز وجود دارد، اگر بیش از حد مصرف شود، میزان اسید معده می تواند به طور منفی تغییر کند و ناتعادلی دراسید معده رخ دهد که منجربه نفخ و مشکلات دیگر گوارشی از قبیل سوزش معده و ریفلاکس آن خواهد شد.

عفونت های دستگاه ادراری، اختلالات کلیوی، مانند بیماری های مزمن کلیوی، و اختلالات متابولیک خاص مانند پرکاری تیروئید نیز مربوط به تشکیل سنگ هستند. عفونت های مجاری ادراری، اختلالات کلیوی،مثل اختلالات متابولیک.

به خصوص آلو خشک برای افراد مبتلا به دیابت مفید هستند. کسانی که مشکل اسهال دارند باید مصرف را به تعویق بیاندازد، مصرف آلو در طی اسهال، مشکل را افزایش داده و باعث از دست رفتن آب بیشتر می شود.

استفاده از گوجه سبز در دوران بارداری

زیاده روی در مصرف گوجه سبز می تواند موجب رانش مزاج و به دنبال آن از دست دادن آب بدن مادرو همچنین بروز مشکلات سلامتی برای جنین شود ؛ به جز این مورد هیچ گونه عارضه جانبی شناخته شده ای برای خوردن این میوه ها در طول دوران بارداری وجود ندارد، با این حال توصیه می شود قبل از مصرف آن ها با پزشک مشورت کنید.

توصیه مهم طب سنتی برای مصرف گوجه سبز:

بررسی ثابت کرده است که هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیب های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن ها را خورد. این میوه اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیت های غذایی را ایجاد می کند. گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است آن را با گلپر مصرف کنید.

حساسیت به گوجه سبز

میوه های ترش مزه مثل سایر میوه های دیگر می توانند موجب بروز حساسیت شوند که این حساسیت بعضی اوقات به صورت حساسیت های پوستی مثل اگزما، سرخ شدن و خشک شدن، ترک خوردن یا خارش شدید پوست ظاهر می شوند.

علائم دیگر حساسیت ناشی از میوه های بهاری سوزش و خارش در کام و روی سطح زبان است. در بسیاری از موارد بروز آفت در حفره دهان هم گاهی به این حساسیت ها نسبت داده می شود. بهتر است بدانید که در مواقع بروز این حساسیت ها یعنی حساسیت به میوه ها و خوراکی ها بهترین راه درمان حذف آنهاست.

منبع خبر: رکنـا