والدین دانشآموزان که از دهه ۵۰ و ۶۰ هستند، به دلیل آن که خودشان زیر بار فشار کنکور و فشارهای جامعه برای پزشک و مهندس شدن جنگیدند، هنوز هم معتقد هستند که تنها راه خوشبختی فرزندشان از همین راهِ سخت، عجیب و نابرابر است.
زیرنویس، گروه جامعه: خردادماه هر سال شاهد تبوتاب دانشآموزان برای انتخاب رشته تحصیلی هستیم. از تستهای عجیبوغریب آموزشوپرورش برای هدایت تحصیلی دانشآموزان که بگذریم خواهیم دید، هنوز سیاستهای اشتباه آموزشوپرورش و نا آگاهی والدین آینده دانشآموزان را به خطر میاندازد.
والدین دانشآموزان که از دهه ۵۰ و ۶۰ هستند، به دلیل آن که خودشان زیر بار فشار کنکور و فشارهای جامعه برای پزشک و مهندس شدن جنگیدند، هنوز هم معتقد هستند که تنها راه خوشبختی فرزندشان از همین راهِ سخت، عجیب و نابرابر است.
به گزارش زیرنویس، بر اساس جدیدترین تعریف یونسکو باسواد شخصی است؛ که بتواند با استفاده از خواندهها و آموختهها تغییری در زندگی خود ایجاد کند و مهارتها و دانشِ آموخته شده باعث ایجاد تغییر معنادار در زندگی وی شود.
با این تعریف به اهمیت مهارتآموزی برای دانشآموزان پی خواهیم برد. اما هنوز آموزشوپرورش بهاندازه کافی به مسئله مهارتآموزی توجه نکرده است. آمارهای مدارس هنرستان و کاردانش و اقبال زیاد دانشآموزان به رشته تجربی و بهخصوص رقابت بر سر پزشک شدن نشاندهنده همان عقبگرد فرهنگیِ ماست.
بنابراین، لازم است آموزشوپرورش دو اقدام مهم انجام دهد:
– ابتدا بسترهای لازم برای ارتقا فرهنگ مهارتآموزی به دانشآموزان را ایجاد کند؛ چرا که تا زمانی جامعه و بهخصوص مدرسه اهمیتی برای رشتههای مهارتمحور قائل نباشد، دانشآموزان هم به این رشته اقبالی پیدا نمیکنند.
– سپس، برنامههایی را برای آشنایی دانشآموزان جهت انتخاب رشته فراهم کند. دانشآموزان درک درستی از آینده بسیاری از رشتهها ندارند و با انتخابهای کور یا وارد رشتههای اشتباه میشوند یا ترک تحصیل میکنند. درصورتیکه با یک نگاه کارشناسانه میتوانیم بسیاری از این سرمایههای انسانی را به مسیر مناسب هدایت کنیم.
- نویسنده : زیرنویس
- منبع خبر : گروه جامعه زیرنویس
ناشناس
تاریخ : ۲۴ - خرداد - ۱۴۰۲دلیلش اینه که این والدین، والدین دهه شصت هستند که موضوعشون این بود:
«علم بهتر است یا ثروت؟»
ناشناس
تاریخ : ۹ - مهر - ۱۴۰۲خب چه کار کنند تنها راه نجات بچه شون همینه
ئک مادر
تاریخ : ۱۸ - مهر - ۱۴۰۲همچین حرف میزنید انگار کشور گلوبلبلی در زمینه کا داریم کدوم کارخونه ها وومهندیسی کاربرد داره مدیریت درست میخواد که تو کشور ما نیست فقط جنسای بیکیفیت ایرانی رو داریم فقط از لچبس مردم سوت۶ذژن و اعصاب ها خورده مریض زیاد داریم به خاطر اینه پزشکی رونق داره همین لبنیات و گوشت واجیل گرون وماشینا زیادو الودگئ زیاد