سیاستمداران و مقامات دولتی، شب نشینی سینمایی را در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار کردند. به گزارش خبرنگار فرهنگی تابناک، جمعبندی اظهار نظر دولتیها در نشستها و مصاحبههای جشنواره فیلم فجر، نتیجه چندان مطلوبی را در پی نخواهد داشت. آنها همچنان از پیگیری مشکلات بهوجود آمده سخن میگویند، ابراز امیدواری میکنند که همه هنرمندان و […]
سیاستمداران و مقامات دولتی، شب نشینی سینمایی را در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار کردند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی تابناک، جمعبندی اظهار نظر دولتیها در نشستها و مصاحبههای جشنواره فیلم فجر، نتیجه چندان مطلوبی را در پی نخواهد داشت. آنها همچنان از پیگیری مشکلات بهوجود آمده سخن میگویند، ابراز امیدواری میکنند که همه هنرمندان و سرمایههای کشور به داخل بازگردند و از ضرورت حمایت از سینما و فرهنگ صحبت میکنند. اما نمیگویند اگر قوه اجرایی کشور عزم بر این کارها دارد، پس چرا اتفاقی نمیافتد؟
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، ضمن حضور در جشنواره تاکید کرد: «ما باور داریم با ظرفیتی که در سینما داریم میتوانیم به جایگاههای به مراتب بالاتری برسیم. امیدواریم به سینماگران ما میدان داده شود تا فیلمهای متنوع برای سلایق مختلف در حوزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی محیط زیست بسازند.»
معاون اول رئیسجمهور در واقع مانند شهروندی عادی، برای میدان داده شدن به سینماگران ابراز امیدواری میکند؛ این در حالی است که همین انتظار، دقیقا متوجه دولت است. اگر غیر از این است، و دیگرانی هستند که باید میدان دهند، کوتاهی از کیست؟ یا دستدرازی کدام نهاد به حوزه کارهای دولت است؟ یا شاید اینها بهانهای برای گریختن از مسئولیت باشد.
عارف در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه دولت چقدر عرصه را برای حوزه فرهنگ و سینما باز خواهد کرد، پاسخ چندوجهی و گاه متناقضی ارائه کرد. او گفت: «ما در حد امکان تا جایی که تصمیمات بازتاب منفی نداشته باشد، کمک خواهیم کرد. به هر حال سلایق متفاوتی وجود دارد و همه سلایق هم حق دارند.» آنچه مهم است اینکه «به سلایق احترام بگذاریم و نظرات مختلف را تحمل کنیم.» اینکه یک دولت اعتقادش بر تحمل همه سلایق باشد و در مقام اجرا به قیدهایی همچون «تا حد امکان» و «بازتاب منفی نداشته باشد» قائل باشد نیز از همان حرفهاست که راه را برای هر برخوردی و اعمال روشی – آن هم با ژست آزاداندیشی و تحمل همگان – باز میکند.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، که در نشست فیلم «خاتی» حضور پیدا کرد و از دغدغههای دولت برای محیط زیست گفت، در جمع خبرنگاران دلیل مشارکت پایین هنرمندان در جشنواره امسال را «اتفاقات ناخوب» سنوات گذشته دانست.
مهاجرانی همچنین درباره پرونده قضایی دو هنرمند، هم بر طی شدن روال طبیعی سخن گفت و هم برای رفتارهای پدرانه قوه قضائیه تاکید کرد. دو روندی که تقریبا متناقضاند و اگر روال عادی طی شود، دیگر موضع پدرانه جایگاهی ندارد و بالعکس. امیدوارم در مورد پرونده قضایی هم با نکته پدرانه موضوع حل شود.
علی لاریجانی و حسین دهقان نیز از دیگر میهمانان ویژه جشنواره چهل و سوم بودند. برخی از معاونان وزرا نیز در جشنواره حاضر شدند. از جمله بطحایی، رئیس سازمان امور اجتماعی کشور و معاون وزیر کشور و نیز مریم جلالی، معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، از جمله این چهرهها بودند.
بطحایی از حمایت از فیلمهای اجتماعی با نگاه ایجابی گفت و جلالی نیز یکی از اعضای هیات داوران جشنواره مد و لباس دهه فجر است که در بخشی از جشنواره فیلم هم حضوری دارد و بر همین اساس روزانه میتوان او را در جشنواره دید.
دود و سینما: وقتی سیگار دبیر جشنواره فجر خبرساز میشود
زیرنویس را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: ایتا | تلگرام | اینستاگرام | توییتر