زیرنویس – گروه جامعه: زندگی ارزشمندترین دارایی هر انسان است و افراد برای حفظ و پاسداری از آن، هر بهایی را میپردازند. اما چه میشود که در مواجهه با سختیها و ناملایمات، این گوهر بیمثال به دست خود فرد نادیده گرفته شده و به یکباره از میان میرود؟ پاسخ به این پرسش وابسته به فرهنگ، زمان و مکان زندگی افراد و جوامع، تفاوتهای بسیاری دارد.
اما برنامهریزی مسئولان در این زمینه چگونه است؟ نهادهای مرتبط، تا چه میزان توانستهاند پیگیر مشکلات باشند؟ بودجههایی که برای سلامت روان در اختیار مراکز بهداشت و اورژانس اجتماعی قرار میگیرند، چطور مدیریت شده و آیا در مسیر درست هزینه میشوند؟ شهرداریها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات چه نقشی در احیای امید و تزریق شادی به جامعه ایفا کردهاند و میزان موفقیت آنها چقدر بوده است؟
علاوه بر این، در مورد طرحهایی نظیر “جوانی جمعیت”، چه مقدار از قوانین و تبصرهها عملیاتی شده است؟ چه برنامههایی برای حفظ، پایداری و پویایی جمعیت جوان وجود دارد؟
به گزارش زیرنویس، چه بخواهیم و چه نخواهیم، باید بپذیریم که گذار از سنت به مدرنیته تأثیر عمیقی بر سلامت روان جامعه داشته است. اگر این موضوع بهطور جدی و فوری مورد توجه قرار نگیرد، در ابعاد مختلف اجتماعی و حتی فردی با چالشهای پیچیدهای روبرو خواهیم شد. خلأهای موجود در ارتباطات اجتماعی که از گسترش فناوریهای نوین نشأت گرفتهاند، هر روز فاصله میان افراد جامعه را بیشتر میکند. این در حالی است که نیاز ذاتی انسان به تعامل اجتماعی و ارتباط با همنوع خود، یکی از ارکان اصلی تأمین سلامت روان است؛ با این وجود چنین نیازی تحت تاثیر دلایل گوناگون بیپاسخ مانده و زمینهساز آسیبهای جبرانناپذیر اجتماعی شده است.
متأسفانه این چالش و ضرورت حل آن، هنوز جایگاه روشنی نه در ذهن مردم دارد و نه در نگرش کارشناسان حوزه آسیبشناسی اجتماعی.
- نویسنده : گروه اجتماعی
- منبع خبر : این گزارش به همت گروه جامعه پایگاه خبری-تحلیلی زیرنویس به صورت اختصاصی تهیه شده است