سودآورترین و زیان ده‌ترین صنایع ایران به روایت آمار/خودرویی ها و دارویی ها پاسخ دهند ارز‌ها را چه کردید؟
سودآورترین و زیان ده‌ترین صنایع ایران به روایت آمار/خودرویی ها و دارویی ها پاسخ دهند ارز‌ها را چه کردید؟

آمارها بیانگر این است که در شش ماهه اول سال تعداد شرکت هایی که سود منفی دارند نسبت به سال گذشته افزایش یافته و از بین صنایع خودروسازی، قطعات و فراورده‌های نفتی بدترین وضعیت از نظر سودآوری را داشته اند.   به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی به بررسی سود […]

سودآورترین و زیان ده ترین صنایع ایران کدامند؟/

آمارها بیانگر این است که در شش ماهه اول سال تعداد شرکت هایی که سود منفی دارند نسبت به سال گذشته افزایش یافته و از بین صنایع خودروسازی، قطعات و فراورده‌های نفتی بدترین وضعیت از نظر سودآوری را داشته اند.

 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی به بررسی سود در صنایع بورسی با استفاده از اطلاعات شرکت های بورسی در بازه های عملکردی ۱۲ماهه ۱۴۰۲ و سه ماهه و شش ماهه ۱۴۰۳پرداخته است.

 

بر اساس آمار شش ماهه ۱۴۰۳ از میان ۴۷۴ شرکت، ۷۶ شرکت در گزارش‌های صورت مالی خود در این دوره سود خالص منفی را اعلام کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۴ شرکت بیشتر شده است. افزایش قابل توجه تعداد شرکت‌های زیان ده در صنایعی مانند خودروسازی، محصولات دارویی، محصولات غذایی و فلزات اساسی اتفاق افتاده است.

 

در شش ماهه ۱۴۰۳ تنها در صنایع محصولات شیمیایی و محصولات غذایی رشد اسمی سود  مثبت بوده و در سایر صنایع موردبررسی رشد سود اسمی منفی بوده است. 

 

سودآورترین و زیان ده‌ترین صنایع ایران کدامند؟ /

 

بررسی وضعیت سودآوری در صنایع بورسی ایران در شش ماهه اول امسال نشان می‌دهد که ۴ صنعت از ۶ صنعت به جای سود، زیان به بار آورده‌اند. در این میان، خودروسازی با منفی ۸۴ درصد در رتبه نخست صنایع زیان ده قرار دارد و پس از آن فرآورده‌های نفتی با زیان ۴۶ درصدی و صنایع دارویی با زیان ۲۳ درصدی به ترتیب در جایگاه دوم و سوم زیان دهی قرار دارند.  

 

صنایع خودروسازی درحالی جز زیان ده ترین صنایع قرار گرفته اند که بنا به آمار بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا دی ماه میزان ارز تأمینی برای صنایع حمل و نقل و خودرو  هفت میلیارد و ۱۸۹میلیون دلار است.

 

همچنین صنایع دارویی درحالی با زیان ۲۳ درصدی مواجه شده است که  از ابتدای سال بیش از سه‌ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تامین ارز شده است که از این مبلغ بیش از ۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار با نرخ ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.

+