برندگان لاتاری ایران خودرو چقدر سود به جیب می‌زنند؟/سود چندصد میلیونی در جیب این افراد
برندگان لاتاری ایران خودرو چقدر سود به جیب می‌زنند؟/سود چندصد میلیونی در جیب این افراد

فروش محصولات ایران خودرو از روز یکشنبه آغاز شده و این بار به نام متقاضیان عادی، مادران و خودرو فرسوده شرایط فروش فوق العاده در نظرگرفته شده است. این طرح درحالی آغاز شده است که هم بی کیفیتی قطعات مهم خودرو صدای اعتراض بسیاری از متقاضیان را درآورده است و هم شانس برنده شدن افراد […]

فروش محصولات ایران خودرو از روز یکشنبه آغاز شده و این بار به نام متقاضیان عادی، مادران و خودرو فرسوده شرایط فروش فوق العاده در نظرگرفته شده است. این طرح درحالی آغاز شده است که هم بی کیفیتی قطعات مهم خودرو صدای اعتراض بسیاری از متقاضیان را درآورده است و هم شانس برنده شدن افراد عادی و متقاضیان واقعی را به دلیل حضور پررنگ دلالان سخت تر از قبل کرده است. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، گروه خودروسازی ایران خودرو درحالی طرح دی ماه را آغاز کرده است که خودروهایی نظیر سورن پلاس بنزینی XU7P، رانا پلاس، پژو ۲۰۷، دنا پلاس دستی، دنا پلاس اتومات و پژو ۲۰۷ دستی سقف شیشه ای عرضه می کند که مجددا در سبد محصولات خود سورن پلاس را با XU7P به جای EF۷ نصب کرده است.

برندگان لاتاری ایران خودرو چقدر سود به جیب می‌زنند؟ /سود چندصد میلیونی در جیب این افراد

موضوعی که مرداد ماه امسال نیز اعتراضات زیادی به همراه داشت و ماجرا از این قرار بود که سورن پلاس را بر خلاف تعهدات به موتور ضعیف‌تر و ارزان‌تر تجهیز کرده و حتی افزایش قیمت نیز داشت که همین جابه جایی ۷۰ میلیون به جیب ایران خودرو سرازیر می کرد . 

از سویی دیگر، به عقیده اکثر کارشناسان این حوزه نیاز خودروی سواری در کشور  بین یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه در سال است که امسال و سال گذشته بیش از نیاز، خودرو تولید شده است. بنابراین بخش قابل توجهی از این تقاضاها، تقاضای کسب سود ناشی از اختلاف قیمت است. 

این خودروساز باوجودی که بیش از نیاز کشور تولیدات داشته اما با بسترسازی تحت عنوان طرح های پیش فروش بیش از همه دلالان منتفع شده و در نهایت دود آن به چشم مصرف کننده واقعی می رود. 

   نام محصول              قیمت کارخانه                 قیمت بازار   اختلاف قیمت کارخانه با بازار ( تومان) 
   پژو ۲۰۷ TU3             ۵۹۰/۷۷۴/۵۲۶              ۷۱۲/۰۰۰/۰۰۰                      ۱۲۲
  پژو ۲۰۷ دستی سقف شیشه ای             ۶۷۵/۵۷۵/۳۷۲              ۸۶۲/۰۰۰/۰۰۰                      ۱۸۷
  دنا پلاس دستی EF7P              ۷۴۹/۷۶۰/۵۸۵              ۸۹۲/۰۰۰/۰۰۰                      ۱۴۳
   دنا پلاس اتومات              ۹۴۳/۳۲۶/۵۵۱             ۱/۰۷۷/۰۰۰/۰۰۰                      ۱۳۴
   رانا پلاس               ۶۰۷/۷۲۲/۷۰۹               ۶۷۴/۰۰۰/۰۰۰                       ۶۷
  سورن پلاس XU7P               ۶۱۵/۵۵۹/۱۹۹                ۶۶۴/۰۰۰/۰۰۰                        ۴۹

برخی از دلالان نیز با اجاره کد ملی اقدام به ثبت چندین خودرو از ایران خودرو می کنند تا شانس برنده شدن را در این لاتاری بالا ببرند تا بتوانند از فاصله قیمت کارخانه تا بازار آزاد نهایت استفاده را ببرند. 

از سویی دیگر، با اعلام نتایج نهایی و مشخص شدن افراد برنده‌ این بخت‌آزمایی، باوجود ممنوعیت خرید و فروش حواله خودروها، اما خرید و فروش حواله های ایران خودرو در سایت‌ها بازار داغی دارد و حاضرند پول خوبی برای آن بپردازند. 

ایران خودرو در حال تکمیل

به گزارش تابناک، ایران خودرو با وجودی که بیش از نیاز بازار خودرو روانه خیابان ها کرده است اما به نظر می رسد بیشتر از آنکه به فکر تامین نیاز مردم باشد به فکر فروش محصولات بی کیفیت خود برای فرار از وضعیت زیان انباشته خود بوده است. همچنین با دستکاری تجهیزات و جایگزین کردن قطعات بی کیفیت سود هنگفتی را به جیب زده تا مشکلات مالی خود را برطرف کند. گذشته از این موارد ، افزایش یک شبه قیمت ها که مدتی قبل توسط این خودروساز اعمال شد موجب شد تا نه تنها نیاز مصرف کننده واقعی تأمین نشود بلکه بساط دلالان را در بازار را هموارتر از قبل کرد. 

+