نواف سلام در رایزنیهای الزام آور پارلمانی با جلب حمایت بیش از نیمی از نمایندگان پارلمان لبنان راه خود را برای دستیابی به مقام نخستوزیری کشورش هموار کرد. ریاست جمهوری لبنان اعلام کرد که جوزف عون رئیس جمهور لبنانی، رایزنیهای الزام آور پارلمانی را انجام داده است و پس از مشورت با نبیه بری رئیس […]
نواف سلام در رایزنیهای الزام آور پارلمانی با جلب حمایت بیش از نیمی از نمایندگان پارلمان لبنان راه خود را برای دستیابی به مقام نخستوزیری کشورش هموار کرد.
ریاست جمهوری لبنان اعلام کرد که جوزف عون رئیس جمهور لبنانی، رایزنیهای الزام آور پارلمانی را انجام داده است و پس از مشورت با نبیه بری رئیس پارلمان، نواف سلام مامور تشکیل کابینه جدید شد است. نواف سلام در خارج از کشور است و قرار بود که امروز سه شنبه به کشورش برگردد.
معرفی سلام برای نخستوزیری تنها ۴ روز پس از انتخاب جوزف عون به ریاست جمهوری انجام شد.
مامور تشکیل کابینه لبنان کیست؟
نواف سلام، متولد ۱۵ دسامبر ۱۹۵۳ بوده، اکنون ریاست دیوان دادگستری بینالمللی (ICJ) را برعهده داشته و از ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ نیز سفیر و نماینده دائم لبنان در مقر اصلی سازمان ملل در نیویورک بود. وی همچنین، ۲ بار نیز ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را برعهده داشت.
سلام در سال ۲۰۱۷ با رای مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل بهعنوان قاضی در دیوان دادگستری بینالمللی به عنوان یکی از ۱۵ قاضی انتخاب شد و در فوریه ۲۰۲۴ نیز به ریاست آن برگزیده شد، نهادی در ذیل مجموعه سازمان ملل متحد که اخیراً به دلیل صدور حکم علیه رژیم صهیونیستی و سران جنایتکار آن به دلیل ارتکاب جنایتهای متعدد و جنایت علیه بشریت در صدر اخبار و رسانههای بین المللی قرار گرفت. این نهاد بین المللی در روزهای پیش همچنین رسماً ورود هلند به مجموعه کشورهای ارائه دهنده شکواییه کیفری علیه جنایتهای صهیونیستهای اشغالگر را اعلام کرده بود.
خانواده سلام
وی در خانوادهای مشهور بزرگ شد. پدر نواف سلام در اوایل قرن ۲۰ نماینده بیروت در «پارلمان عثمانی» بود.
صائب سلام عموی مأمور تشکیل کابینه کنونی لبنان است که ۴ دوره بین سالهای ۱۹۵۲ تا ۱۹۷۳ تصدی نخستوزیری لبنان را عهده دار بود.
سحر بعاصیری، همسر وی از دیپلماتهای باسابقه لبنان بوده و اکنون سفیر این کشور در یونسکو است.
موضع نواف سلام درباره تهران
نواف سلام، پیشتر و زمانی که نماینده کشورش در سازمان ملل بود، به دلیل اتخاذ موضعی در ارتباط با قطعنامه ۱۹۲۹ در کانون انتقادات قرار گرفت. وی در رأی گیری شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۰ در خصوص این قطعنامه ضدایرانی، موضع ممتنع اتخاذ کرد.
قطعنامه ۱۹۲۹ شامل تحریمهایی علیه تهران به بهانه برنامه هستهای صلح آمیز جمهوری اسلامی بود.
علیرغم اینکه نواف سلام به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت در رأی گیری شرکت کرد، اما رأی ممتنع وی در راستای موضع گیری بیروت مطابق با تعهدات بین المللی لبنان تلقی نگردید.
نخست وزیر و مأمور تشکیل کابینه لبنان، در زمان حضور خود در سازمان ملل متحد در زمره کسانی بود که به اعزام نیروهای لبنانی به جنوب این کشور، خروج نیروهای اشغالگر قدس از پشت خط آبی، تقویت نیروهای یونیفیل وابسته به سازمان ملل و ایجاد منطقهای غیرنظامی بین خط آبی و رودخانه لیطانی تمایل داشت و در برخی موارد نیز فعالیت داشت.
صاحبنظران بر این باورند که با توجه به تصدیهای وی در جایگاههای حقوقی و یا مسئولیتهای مهمی مانند معاونت مجمع عمومی سازمان ملل و ریاست دورهای شورای امنیت، لبنان در دوره ریاست وی بر کابینه این کشور شاهد طی رویههای قانونی باشد؛ البته اکنون برای قضاوت در این باره زود است و باید منتظر عملکرد او در قبال گروههای فعال در عرصههای مختلف سیاسی و اجتماعی این کشور بود.