به نوشته روزنامه یدیعوت آحارونوت، انتظار میرود بارنیا دوشنبه برای مذاکره درباره توافق احتمالی آزادی اسرا به دوحه سفر کند. به گزارش سرویس بین الملل تابناک، مذاکرات برای دستیابی به آتشبس در غزه و توافق آزادی گروگانها بین اسرائیل و حماس تقریباً کامل شده است. یکی از اصلیترین نقاط چالش برانگیز، ادامه حضور نظامی اسرائیل […]
به نوشته روزنامه یدیعوت آحارونوت، انتظار میرود بارنیا دوشنبه برای مذاکره درباره توافق احتمالی آزادی اسرا به دوحه سفر کند.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، مذاکرات برای دستیابی به آتشبس در غزه و توافق آزادی گروگانها بین اسرائیل و حماس تقریباً کامل شده است.
یکی از اصلیترین نقاط چالش برانگیز، ادامه حضور نظامی اسرائیل در کریدور فیلادلفیا بوده است که نوار زمینی مهم استراتژیک در جنوب غزه در امتداد مرز با مصر به شمار میرود.
این مذاکرات که در دوحه برگزار شده است شامل ایجاد یک منطقه حائل بالقوه به عرض چند کیلومتر در طول مرز اسرائیل با غزه است.
به نوشته «بی بی سی» اسرائیل حضور نظامی خود را در این منطقه حفظ خواهد کرد.
از سوی دیگر العربی الجدید در جدیدترین خبر از مذاکرات دوحه میگوید: امروز روز تعیینکنندهای در سرنوشت مذاکرات میان حماس و اسرائیل است. واسطهها توانستهاند شکافها میان طرفین را از طریق راهحلهای میانه پر کنند. واسطهها منتظر پاسخ اسرائیل هستند که قرار است امشب پس از نشستی که نتانیاهو با تعدادی از وزرا برگزار خواهد کرد، اعلام شود.
از سوی دیگر، وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای که یکشنبه در تارنمای این وزارتخانه منتشر شد، اعلام کرد که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و عبدالعاطی وزیر خارجه مصر درباره «آخرین تحولات مربوط به تلاشهای جاری برای دستیابی به آتشبس در غزه که ضامن آزادی گروگانها (اسرای صهیونیست)، افزایش کمکهای بشردوستانه به غزه و پایان دادن به جنگ باشد، گفتوگو کردند.»
این در حالی است که خبرها از کارشکنیهای بنیامین نتانیاهو در مذاکرات تبادل اسرا و آتشبس در جنگ غزه حکایت دارد، با وجود این یک روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت» میگوید که انتظار سفر رئیس موساد به قطر میرود
این در حالی است که خبرها از کارشکنیهای بنیامین نتانیاهو در مذاکرات تبادل اسرا و آتشبس در جنگ غزه حکایت دارد، با وجود این یک روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت» میگوید که انتظار سفر رئیس موساد به قطر میرود.
به نوشته روزنامه یدیعوت آحارونوت، انتظار میرود بارنیا دوشنبه برای مذاکره درباره توافق احتمالی آزادی اسرا به دوحه سفر کند.
این رسانه صهیونیست همچنین خبر داد که نماینده ویژه آمریکا در امور منطقه غرب آسیا برت مک گورک، همین حالا در پایتخت قطر حضور دارد.
باسم نعیم، یکی از مقامات ارشد حماس نیز در این زمینه گفته است: حماس برای آتش بس متعاقب دور جدید مذاکرات غیرمستقیم درباره آتشبس غزه که از روز جمعه در دوحه قطر از سر گرفته شد، جدیت دارد و بر جدیت در تلاش برای دستیابی به توافق در اسرع وقت تاکید کرد.
وی افزود: مذاکرات جدید بر توافق بر سر آتش بس دائمی و خروج نیروهای اسرائیلی متمرکز خواهد بود.
«باراک راوید» خبرنگار رسانه آکسیوس در زمینه مذاکرات دوحه در خصوص آتش بس غزه در سلسله توئیتی نوشته است: در حالی که شکافها بین اسرائیل و حماس همچنان باقی است، مقامات اسرائیلی ابراز «خوشبینی محتاطانه» میکنند که میتوانند این شکافها را از بین ببرند و به یک توافق آتشبس دست یابند.
به نوشته او رئیس جمهور منتخب ترامپ تهدید کرده است که اگر گروگانها (اسرا) تا ۲۰ ژانویه آزاد نشوند، در خاورمیانه جهنمی برپا خواهد شد. مقامات اسرائیلی میگویند میانجیهای قطری و مصری و همچنین دستیاران ترامپ طرفین را برای انعقاد توافق تحت فشار قرار میدهند.
به نوشته «بی بی سی»، آتش بس شامل سه مرحله است. این توافق شامل مبادله ۲۰ اسیر فلسطینی به ازای هر سرباز زن آزاد شده در اولین مرحله از سه مرحله آتش بس است.
به اعتقاد «باراک راوید» مرحله اول توافق اتش بس شامل آزادی بیش از ۳۰ گروگان – برخی زنده و برخی مرده باشد. همچنین انتظار میرود مرحله اول شامل آتشبس در غزه برای یک دوره بین شش تا هفت هفته باشد.
اسامی این زندانیان هنوز مورد توافق قرار نگرفته است، اما از میان حدود ۴۰۰ نامی که در حال گذراندن دوران محکومیت ۲۵ سال یا بیشتر در اسرائیل هستند، انتخاب خواهند شد.
در مرحله نهایی طرح سه مرحلهای که شامل پایان جنگ ۱۴ ماهه میشود، غزه توسط کمیتهای متشکل از تکنوکراتهای منطقه تحت نظارت خواهد بود که وابستگیهای سیاسی قبلی نداشتند، اما از حمایت همه جناحهای فلسطینی برخوردار باشند
بر این اساس اسرای اسرائیلی به تدریج آزاد میشوند، زیرا گمان میرود که حماس هنوز باید برخی از اسرای مفقود را بیابد.
به ادعای «باراک راوید» ۱۰۰ اسیر صهیونیست هنوز در غزه در دست حماس هستند که ۷ نفر از آنها آمریکایی هستند. بر اساس اطلاعات اسراییل، حدود نیمی از اسرا، از جمله سه آمریکایی، هنوز زنده هستند.
غیرنظامیان غزه میتوانند تحت سیستمی با نظارت مصر/قطری به شمال بازگردند و روزانه حدود ۵۰۰ کامیون کمک را به نوار میآورند.
در مرحله نهایی طرح سه مرحلهای که شامل پایان جنگ ۱۴ ماهه میشود، غزه توسط کمیتهای متشکل از تکنوکراتهای منطقه تحت نظارت خواهد بود که وابستگیهای سیاسی قبلی نداشتند، اما از حمایت همه جناحهای فلسطینی برخوردار باشند.