پیام ترامپ به زلنسکی: از سرزمین روسیه دست بکش
پیام ترامپ به زلنسکی: از سرزمین روسیه دست بکش

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بارها متعهد شده است که درگیری در اوکراین را ظرف یک روز پس از روی کار آمدن پایان دهد، اما هنوز توضیحی در مورد چگونگی برنامه‌ریزی برای دستیابی به این هدف ارائه نکرده است. به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، وعده‌های او نگرانی‌هایی را در کی‌یف برانگیخته است که […]

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بارها متعهد شده است که درگیری در اوکراین را ظرف یک روز پس از روی کار آمدن پایان دهد، اما هنوز توضیحی در مورد چگونگی برنامه‌ریزی برای دستیابی به این هدف ارائه نکرده است.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، وعده‌های او نگرانی‌هایی را در کی‌یف برانگیخته است که ممکن است نه تنها با کاهش کمک‌ها، بلکه با حسابرسی میلیاردها دلاری که از کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری «جو بایدن» دریافت کرده است، مواجه شود.

روزنامه «ال پائیس» اسپانیا یکشنبه گزارش داد که ترامپ پیامی از سکونتگاهش در فلوریدا برای «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین ارسال کرده است.  

براساس این گزارش در پیام ترامپ آمده است: «به برخی از این شهرها نگاه ‌کنید که حتی یک ساختمان در آن در وضعیت سالم باقی نمانده است. بنابراین، وقتی شما می‌گویید «کشور را احیا کنیم»، دقیقا منظورتان این است که چه چیزی را بازیابی کنید؟ این یک پروسه بازسازی ۱۱۰ ساله است.»

ترامپ در اوایل ماه جاری از اوکراین و روسیه خواست تا به آتش‌بس فوری دست یابند. او پس از دیدار با زلنسکی و «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، جزئیات این تماس را در پلتفرم رسانه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال منتشر کرد.

همچنین روزنامه «وال استریت ژورنال» در اوایل دسامبر به نقل از مقامات گزارش داد که ترامپ گفته است غرب اروپا باید نیروهای خود را به اوکراین اعزام کند تا آتش‌بس احتمالی را زیر نظر بگیرد. او افزود که اتحادیه اروپا باید نقش اصلی را در دفاع و حمایت از کی‌یف ایفا کند، در حالی که واشنگتن می‌تواند بدون اعزام نیرو از این تلاش‌ها حمایت به عمل آورد.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز پنج‌شنبه در کنفرانس مطبوعاتی پایان سال خود تکرار کرد که مسکو آماده مذاکره با کی‌یف بدون هیچ پیش‌شرطی است؛ به جز مواردی که قبلا در سال ۲۰۲۲ در استانبول توافق شده بود و وضعیت بی‌طرف و غیر متعهد را برای اوکراین و همچنین محدودیت‌های خاصی برای استقرار تسلیحات خارجی در نظر می‌گرفت. او همچنین خاطرنشان کرد که چنین گفت‌وگوهایی باید به واقعیت‌های موجود میدانی که از آن زمان تاکنون شکل گرفته است، احترام بگذارد.

+