بیانیه طلاب حوزه علمیه قم درباره قانون حجاب
بیانیه طلاب حوزه علمیه قم درباره قانون حجاب

مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در حمایت از لایحه عفاف و حجاب بیانیه ای صادر کرد. به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری رسا، متن کامل بیانیه بدین شرح است: بسم الله الرحمن الرحیم با سلام به محضر ملت شریف ایران اسلامی، به ویژه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، که با درایت، […]

مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در حمایت از لایحه عفاف و حجاب بیانیه ای صادر کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری رسا، متن کامل بیانیه بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام به محضر ملت شریف ایران اسلامی، به ویژه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، که با درایت، هوشمندی و دلسوزی خود همواره در راستای تقویت بنیان‌های اسلامی کشور عزیزمان گام برداشته‌اند، مجمع نمایندگان طلاب حمایت قاطع و مؤکد خود را از لایحه “عفاف و حجاب” اعلام می‌دارد.

 این لایحه که به عنوان یکی از ضرورت‌های دینی، فرهنگی و اجتماعی در راستای تقویت هویت اسلامی و حفظ ارزش‌های اخلاقی جامعه ارائه شده است، نیازمند حمایت همه‌جانبه و توجه ویژه از سوی تمامی آحاد ملت و مسئولان است.

۱. اهمیت حجاب و عفاف در آموزه‌های دینی

تأکید می  کنیم که حجاب و عفاف به عنوان دو مقوله اساسی در دین اسلام از جایگاه بزرگی برخوردار هستند. در قرآن کریم و احادیث اهل بیت علیهم‌السلام، حجاب نه تنها به عنوان یک الزام اجتماعی بلکه به عنوان یک فریضه دینی معرفی شده است. این موضوع به قدری اهمیت دارد که در قرآن، علاوه بر اشاره به حجاب ظاهری، بر طهارت روحی و عفاف در رفتار، نگاه و گفتار نیز تأکید فراوان شده است. آیه ۳۱ سوره نور که به طور خاص به مسئله حجاب پرداخته است، یکی از بارزترین شواهد قرآنی بر لزوم رعایت حجاب در جامعه اسلامی است:  

در این آیه، علاوه بر حفظ حجاب ظاهری، حفاظت از نگاه و رفتار نیز به عنوان یک وظیفه دینی و انسانی برای تمامی مسلمانان تأکید شده است.

۲. نقش حجاب در تقویت بنیان‌های اجتماعی

در دنیای امروز، مسائل اجتماعی و فرهنگی در تقویت یا تضعیف هویت‌های ملی و دینی نقش بسزایی ایفا می‌کنند. یکی از پایه‌های اصلی استحکام خانواده و انسجام اجتماعی در جوامع اسلامی، توجه به موضوع عفاف و حجاب است. با توجه به تأثیرات عمیق رسانه‌های غربی و گسترش فرهنگ‌های بیگانه در دنیای امروز، ضروری است که قوانین و مقرراتی در جهت حفظ هویت فرهنگی و دینی جامعه وضع گردد. از این رو، لایحه عفاف و حجاب، نه تنها در راستای اجرای احکام دینی است بلکه به عنوان یک گام مؤثر در حفظ شخصیت اجتماعی زنان و مردان ایرانی در برابر تهاجم فرهنگی غرب نیز شناخته می‌شود.

۳. حمایت قاطع از لایحه “عفاف و حجاب”

مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم بر این باور است که لایحه “عفاف و حجاب” گامی است محکم و ضروری در جهت تأکید بر احترام به ارزش‌های اسلامی و حفظ کرامت انسانی. ما بر این عقیده‌ایم که اجرایی شدن این لایحه، علاوه بر اینکه به عنوان یک الزام دینی و اجتماعی برای تحقق منافع عمومی کشور عمل خواهد کرد، موجب تقویت وحدت ملی و انسجام دینی خواهد شد. و در حفظ امنیت فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی جامعه نقشی کلیدی دارد.

۴. لزوم حمایت از هم‌افزایی میان نهادهای فرهنگی و دینی

اجرای این لایحه تنها با حمایت کامل از نهادهای دینی و فرهنگی و همکاری گسترده آنها با دستگاه‌های اجرایی میسر خواهد بود. همان‌طور که علما و روحانیون بزرگ در طول تاریخ همواره تأکید کرده‌اند، حجاب و عفاف به معنای محدود کردن آزادی فردی نیست، بلکه یک دستور عقلانی است که در چارچوب آن، انسان به کمال و سعادت دست می‌یابد. بدین ترتیب، جامعه به سمت یک فضای معنوی و اخلاقی سوق خواهد یافت که در آن زنان و مردان جامعه به حقوق خود احترام گذاشته و از آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی مصون می‌مانند.

۵. ضرورت رعایت موازین قانونی و رعایت حقوق شهروندی

تأکید می‌کنیم که در کنار اجرای صحیح و مقتدرانه لایحه عفاف و حجاب، از سوی قوی محترم مجریه باید حقوق شهروندی تمام افراد جامعه به ویژه زنان محترم در نظر گرفته شود. در هیچ شرایطی نباید اجرای این لایحه به بهانه اجبار و فشار غیرضروری، به نقض کرامت انسانی منتهی شود. در عین حال، باید سازوکارهایی برای آموزش و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف نیز توسط مسولین مربوطه  ایجاد گردد.

۶. هم‌صدایی و هم‌گرایی در مسیر تحقق اهداف عالیه لایحه

مجمع نمایندگان طلاب از تمام نهادهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور خواستار است تاهمگان  در کنار یکدیگر تلاش کنند تا بر مبنای آموزه‌های اسلامی و انسان‌ساز، جامعه‌ای با هویت اسلامی و با رعایت حقوق و کرامت فردی برای همه افراد آن، بویژه زنان، بسازیم.

حجاب و عفاف، علاوه بر یک الزام دینی، به‌عنوان یک قانون مشابه با سایر قوانین کشور مطرح هستند که اجرای آن برای حفظ نظم اجتماعی ضروری است. این الزام، مانند قوانین دیگر در هر کشور، از اهمیت ویژه‌ای برای پایداری فرهنگی و اجتماعی برخوردار است.

+