مشاغل معاف از مالیات کارتخوان ۱۴۰۳
مشاغل معاف از مالیات کارتخوان ۱۴۰۳
معافیت مالیات کارتخوان به این معناست که برخی از مشاغل نیاز ندارند که مالیاتی برای درآمدهایی که کسب می‌کنند، پرداخت کنند. در ادامه ما لیست این مشاغل، معافیت‌های مالیاتی کارتخوان و نحوهٔ اتصال کارتخوان به سامانه مودیان را بررسی می‌کنیم.

معافیت مالیات کارتخوان به این معناست که برخی از مشاغل نیاز ندارند که مالیاتی برای درآمدهایی که کسب می‌کنند، پرداخت کنند. در ادامه ما لیست این مشاغل، معافیت‌های مالیاتی کارتخوان و نحوهٔ اتصال کارتخوان به سامانه مودیان را بررسی می‌کنیم.

 

لیست مشاغل معاف از مالیات کارتخوان

مشاغل معاف از مالیات کارتخوان، شامل مشاغل کوچک و متوسط است که به دلیل سقف درآمد، از پرداخت مالیات معاف هستند. لیست این مشاغل را در ادامه آورده‌ایم:

  1. سوپرمارکت‌ها
  2. داروخانه‌ها
  3. مراکز درمانی
  4. نانوایی‌ها
  5. جایگاه‌های سوخت اتوماتیک و دستی
  6. مدارس ابتدایی، راهنمایی، دبیرستان
  7. حمل و نقل درون شهری و تاکسی
  8. فروشگاه‌های ساخت و فروش محصولات هنری
  9. فروشگاه‌های فروش کتاب و محصولات رسانه‌ای
  10. اشخاص و شرکت‌های مواد غیرمعدنی و نفتی
  11. روزنامه‌فروشی‌ها
  12. مؤسسات خیریه
  13. دفاتر خدماتی مخابرات
  14. باشگاه‌ها و مؤسسات ورزشی
  15. شرکت‌های دانش بنیان نوع یک
  16. وجوه دولتی و قوهٔ قضاییه
  17. عوارض راه و پارکینگ‌ها

لیست مشاغل معاف از مالیات کارتخوان را بررسی کردیم. برای این مشاغل شرایطی در نظر گرفته شده و در صورتی که مشمول آن باشند، معاف از مالیات کارتخوان هستند. اگر شرایط یا سقف درآمدهای این مشاغل از شرایط تعیین شده بیشتر باشد، باید نسبت به پرداخت مالیات آن اقدام کنند.

معافیت مالیاتی مشاغل سال ۱۴۰۳

مشاغل معاف از مالیات کارتخوان 1403

سقف معافیت مالیاتی مشاغل سال ۱۴۰۳، مبلغ ۱۴۴ میلیون تومان تعیین شده است. یعنی کلیه مشاغلی که مشغول به فعالیت هستند و تا این سقف درآمد دارند، از مالیات معاف هستند. البته به شرطی که واحد صنفی از کارتخوان استفاده کند، در غیر این صورت مبلغ معافیت در نظر گرفته شده ۱۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

معافیت مالیاتی ماده ۱۰۱ قانون مالیاتهای مستقیم

براساس تبصره یک ماده ۱۰۱ قانون مالیات مستقیم در مشارکت‌های مدنی، شرکا حداکثر از دو معافیت می‌توانند استفاده کنند. یعنی مبلغ معافیت به طور مساوی بین شرکا تقسیم می‌شوند و مالیات به سهم باقی مانده هرکدام از شرکا تعلق می‌گیرد.

اگر شرکا زوج باشند، سیستم مالیاتی آن‌ها را به صورت یک نفر در نظر می‌گیرد و فقط می‌توانند از یک معافیت استفاده کنند. همچنین در صورتی که یکی از شرکا فوت کند، وراث به صورت مساوی از معافیت ماده ۱۰۱ قانون مالیات مستقیم بهره‌مند می‌شوند.

همچنین براساس تبصره ۱ ماده ۱۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم، در صورتی که شخصی بیش از یک واحد شغلی داشته باشد، مجموع درآمد واحدهای شغلی او با کسر فقط یک معافیت، مشمول مالیات به نرخ‌های ذکر شده در ماده ۱۳۱ قانون مالیات مستقیم می‌شود.

برای کسب معافیت مالیاتی در شغل خود، می‌توانید از مشاور مالیاتی محاسبان راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

حالا با وجود معافیت‌ها و مشاغل معاف از مالیات کارتخوان، چطور از طریق سامانه مودیان، میزان مالیات دستگاه کارتخوان را استعلام و پرداخت کنیم؟ در ادامه آن را توضیح می‌دهیم.

اتصال دستگاه کارتخوان به سامانه مودیان

همه افرادی که در کسب‌وکار خود دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت آنلاین دارند، باید وارد سامانه مودیان شوند و دستگاه کارتخوان خود را به پرونده مالیاتی متصل کنند. زمانی که دستگاه کارتخوان را به پرونده مالیاتی شخص در سامانه مودیان وصل می‌کنید، یک کد مالیاتی اختصاصی برای صاحب‌ دستگاه صادر می‌شود. تنها افرادی مجاز به استفاده از دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت الکترونیکی هستند که کد مالیاتی دریافت کرده باشند. در حال حاضر دریافت کد مالیاتی برای همه اشخاص مشمول مالیات که دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت الکترونیکی دارند، ضروری است.

منبع:همشهری