مذاکره ترکیه برای خرید جنگنده اف-۳۵ با دولت ترامپ
مذاکره ترکیه برای خرید جنگنده اف-۳۵ با دولت ترامپ

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، «یاشار گولر» وزیر دفاع ترکیه روز یکشنبه گفت: «ما قبلا تمایل خود را برای خرید اف-۳۵ نشان داده‌ایم. ما معتقدیم که جو مثبت خرید اف-۱۶ بر روند خرید اف-۳۵ هم تأثیر خواهد گذاشت. ما همچنین با دولت آینده آمریکا درباره امکان لغو تحریم‌هایی که بر خلاف روح اتحاد ماست، […]

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، «یاشار گولر» وزیر دفاع ترکیه روز یکشنبه گفت: «ما قبلا تمایل خود را برای خرید اف-۳۵ نشان داده‌ایم. ما معتقدیم که جو مثبت خرید اف-۱۶ بر روند خرید اف-۳۵ هم تأثیر خواهد گذاشت. ما همچنین با دولت آینده آمریکا درباره امکان لغو تحریم‌هایی که بر خلاف روح اتحاد ماست، مذاکره خواهیم کرد. همچنین موضع ما در مورد اس-۴۰۰ بدون تغییر باقی می‌ماند.»

وزیر دفاع ترکیه همچنین اظهار داشت که افسران ترکیه برای بازرسی ۲ جنگنده یوروفایتر که در هفته آینده وارد آنکارا می‌شوند، برنامه‌ریزی کرده‌اند.

گولر به روزنامه «استار» گفت: «روند و مذاکرات فنی برای خرید ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ ادامه دارد. مذاکرات در مورد جت‌های یوروفایتر نیز پیشرفت مثبتی دارد. ۲ جنگنده یوروفایتر متعلق به بریتانیا در تمرینات نظامی در قطر شرکت می‌کنند و در ۱۸ دسامبر به آنکارا می‌رسند و ما سپس فرصت بررسی آنها را خواهیم داشت.»

ترکیه قصد دارد ۴۰ فروند جت تایفون از یوروفایتر خریداری کند. سال گذشته ترکیه ابتدا با بریتانیا و اسپانیا درباره خرید مذاکره کرد و سپس از لندن برای متقاعد کردن آلمان کمک گرفت.

ترکیه در سال ۲۰۱۷ قراردادی را با روسیه برای تامین مجموعه‌ای از سامانه‌های دفاع هوایی اس-۴۰۰ امضا کرد که در سال ۲۰۱۹ آنها را دریافت کرد.

در پی آن، ایالات متحده از ترکیه خواست که سیستم‌های روسیه را برای خاطر پاتریوت‌های ساخت آمریکا کنار بگذارد و زمانی که آنکارا نپذیرفت، واشنگتن آن را از برنامه تامین آخرین جنگنده‌های اف-۳۵ مستثنی و براساس قانون «کاتسا» (CAATSA)، مقامات دفاعی ترکیه را تحریم کرد. کاتسا قانون «مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم» است.

همچنین ایالات متحده تفاهم‌نامه مشترک اف-۳۵ با ترکیه را لغو کرد و آن را با هفت شریک باقی مانده در پروژه اف-۳۵ شامل انگلیس، ایتالیا، هلند، استرالیا، دانمارک، کانادا و نروژ امضا کرد.

+