خوردن هات باگ و نوشابه چقدر از عمر کم می‌کند؟
خوردن هات باگ و نوشابه چقدر از عمر کم می‌کند؟

به گزارش تابناک، لوئیس آلبرتو زامورا، متخصص تغذیه، به تازگی در یک برنامه تلویزیونی درباره تأثیر منفی مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده بر طول عمر توضیح داده است. او به تحقیقی از دانشگاه میشیگان اشاره کرده که نشان می‌دهد مصرف این نوع غذا‌ها چه مقدار از عمر افراد را کاهش می‌دهد. به گفته زامورا، این مطالعه […]

خوردن هات باگ و نوشابه چقدر از عمر کم می‌کند؟

به گزارش تابناک، لوئیس آلبرتو زامورا، متخصص تغذیه، به تازگی در یک برنامه تلویزیونی درباره تأثیر منفی مصرف غذا‌های فوق فرآوری‌شده بر طول عمر توضیح داده است.

او به تحقیقی از دانشگاه میشیگان اشاره کرده که نشان می‌دهد مصرف این نوع غذا‌ها چه مقدار از عمر افراد را کاهش می‌دهد.

به گفته زامورا، این مطالعه مشخص کرده که خوردن یک هات‌داگ می‌تواند به‌طور متوسط ۳۶ دقیقه از عمر شما کم کند و اگر با نوشابه همراه شود، ۱۲ دقیقه دیگر را هم از دست خواهید داد.

البته همه نتایج این پژوهش منفی نبود و دانشمندان دریافتند که مصرف برخی از انواع ماهی می‌تواند حدود ۱۰ دقیقه به عمر شما اضافه کند.

در این تحقیق، بیش از ۵،۸۰۰ غذای رایج بررسی شدند و تأثیر آنها بر سلامتی بر اساس افزودنی‌ها، چربی‌ها، قند‌ها و سایر مواد مغذی ارزیابی شد.

در حالی که غذا‌هایی مثل هات‌داگ، پیتزا و ماکارونی منجر به کاهش عمر می‌شوند، غذا‌های سالم‌تری مثل میوه‌ها، سبزیجات و حتی ساندویچ کره بادام‌زمینی و ژله می‌توانند به افزایش طول عمر کمک کنند.

همچنین، محققان دریافتند که جایگزین کردن ۱۰ درصد از کالری روزانه گوشت قرمز و غذای فرآوری‌شده با میوه و سبزیجات می‌تواند ۴۸ دقیقه به طول عمر شما اضافه کند.

دکتر اولیویه ژولیه، سرپرست این مطالعه، گفته که تغییرات کوچک در رژیم غذایی می‌توانند بدون ایجاد تحولات شدید، مزایای زیادی برای سلامتی و محیط‌زیست به همراه داشته باشند.

بسیاری از غذا‌های مصرفی ما جزء غذا‌های فوق فرآوری‌شده هستند و حاوی افزودنی‌ها و مواد مضری‌اند که می‌توانند تهدیدی جدی برای سلامتی باشند.

مطالعات زیادی نشان داده‌اند که داشتن یک رژیم غذایی با درصد بالای غذا‌های فوق فرآوری‌شده می‌تواند با بیش از ۳۰ بیماری مختلف، از جمله برخی از سرطان‌ها و مرگ زودرس مرتبط باشد.

این مطالعه غذا‌هایی را از گوشت‌های فرآوری‌شده و شیرینی‌ها تا غذا‌های سالم‌تر مثل ماهی و سبزیجات تحلیل کرده است.

به‌طور کلی، هات‌داگ مضرترین غذا تشخیص داده شد و پس از آن گوشت‌های فرآوری‌شده مثل پروشوتو که ۲۴ دقیقه از عمر کم می‌کنند، قرار گرفتند.

ساندویچ‌های صبحانه با تخم‌مرغ نیز در رتبه سوم بودند و هر یک حدود ۱۳.۶ دقیقه از عمر سالم افراد کم می‌کردند.

مصرف هات‌داگ‌ها به دلیل وجود نیتریت‌ها و نیترات‌ها که به‌عنوان نگهدارنده استفاده می‌شوند، ضرر بیشتری دارد. این مواد در بدن به ترکیباتی تبدیل می‌شوند که با سرطان روده بزرگ مرتبط هستند.

علاوه بر این، این نوع غذا‌ها سرشار از قند و چربی هستند که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند.

بیکن و چیزبرگر نیز به ترتیب ۶ و ۹ دقیقه از عمر کم می‌کنند و به دلیل استفاده از گوشت‌های قرمز و فرآوری‌شده، احتمال مرگ زودرس را بالا می‌برند.

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که این مواد با سرطان مرتبط هستند. همچنین، همبرگر‌ها معمولاً در روغن‌های گیاهی سرخ می‌شوند که ممکن است حاوی ترکیباتی مثل آلدهید باشند که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند.

شیرین‌کننده‌های مصنوعی مثل آسپارتام که در نوشابه‌های رژیمی استفاده می‌شوند، ممکن است ۱۲ دقیقه از عمر شما را کاهش دهند؛ اگرچه هنوز ارتباط قطعی این ماده با سرطان در انسان‌ها اثبات نشده است.

در مقابل، رژیم غذایی مبتنی بر گیاهان و پرهیز از مصرف گوشت قرمز و گوشت فرآوری‌شده می‌تواند خطر ابتلا به سرطان و سایر بیماری‌ها را کاهش و طول عمر را افزایش دهد.

همچنین، این مطالعه نشان داد که ساندویچ کره بادام‌زمینی و ژله از سالم‌ترین مواد غذایی هستند و ۳۲ دقیقه به طول عمر افراد اضافه می‌کند.

مغز‌ها و دانه‌ها نیز در رتبه دوم قرار گرفته‌اند و ۲۴ دقیقه به طول عمر اضافه می‌کنند. میوه‌ها نیز با ۱۰ دقیقه افزایش در رتبه سوم هستند.

دکتر ژولیه پیش‌تر گفته بود که کره بادام‌زمینی موجود در ساندویچ بادام‌زمینی دلیل اصلی مزایای آن است و نه مربا. نان آن نیز احتمالاً خنثی است، مگر اینکه نان سبوس‌دار باشد که در این صورت کمی سالم‌تر خواهد بود.

تیم پژوهشی برای انجام این تحقیق، شاخصی به نام «شاخص تغذیه‌ای سلامت» طراحی کرد که تأثیر هر وعده غذایی بر دقایق زندگی سالم را محاسبه می‌کرد.

این شاخص بر اساس داده‌های مطالعه بار جهانی بیماری‌ها توسعه یافت که در آن تأثیر انتخاب‌های غذایی بر مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به بیماری‌ها بررسی شده بود.

این پژوهش همزمان با پیشنهادات جدیدی برای کاهش مصرف گوشت قرمز در دستورالعمل‌های تغذیه‌ای منتشر شد.

طبق این پیشنهادها، افراد باید پروتئین‌های گیاهی مثل لوبیا، نخود و عدس را جایگزین گوشت قرمز و فرآوری‌شده کرده و مصرف این نوع گوشت‌ها را محدود کنند.

+