اخبار جدید از فرار بشار اسد
اخبار جدید از فرار بشار اسد

بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به دنبال نزدیک شدن مخالفان مسلح به شهر دمشق، به روسیه فرار کرد. با این اتفاق، او به ۲۴ سال حکمرانی در سوریه پایان داد. به گزارش تابناک به نقل از عصرایران، رویترز درباره جزئیات فرار بشار اسد نوشت: او روز شنبه یعنی همان روز فرار، به فرماندهان ارتش و […]

بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به دنبال نزدیک شدن مخالفان مسلح به شهر دمشق، به روسیه فرار کرد. با این اتفاق، او به ۲۴ سال حکمرانی در سوریه پایان داد.

به گزارش تابناک به نقل از عصرایران، رویترز درباره جزئیات فرار بشار اسد نوشت: او روز شنبه یعنی همان روز فرار، به فرماندهان ارتش و نیروهای امنیتی خود گفته وبد حمایت نظامی روسیه در راه است اما بلافاصله بعد از جلسه با آنها، فرار کرد.

بشار اسد زمان فرار به روسیه، تقریبا به هیچ کس اطلاع نداد بلکه نزدیکان، مشاور، دستیاران و مقامات دولت خود را فریب داد. 

رویترز با ۱۰ نفر مطلع از جزئیات صحبت کرده و این جزئیات را به دست آورده است.
براساس این اطلاعات، بشار اسد چند ساعت قبل از فرار با حدود ۳۰ نفر از فرماندهان ارتش و نیروهای امنیتی خود جلسه داشت و به آنها گفته بود حمایت نظامی روسیه در راه است. وی همچنین نیروهای زمینی ارتش خود را به مقاومت در برابر حملات فراخوانده بود.

یکی از فرماندهان حاضر در این نشست که خواست هویتش اعلام نشود گفت هیچ کس از فرار بشار اسد خبر نداشت.

یک دستیار از دایره نزدیک به بشار اسد گفت او روز شنبه بعد از پایان کار به رئیس دفترش گفته بود به خانه باز می گردد اما به جای رفتن به خانه، به فرودگاه رفت.

بشار اسد همچنین قبل از فرار، با مشاور رسانه ای اش (خانم بثینه شعبان) تماس گرفت و از او خواست به منزلش بیاید تا متن سخنرانی اش را بنویسد. هنگامی که رسید کسی را در خانه نیافت.

در حالی که مخالفان مسلح گام به گام در حال نزدیک شدن به پایتخت سوریه بودند بشار اسد در حال برنامه ریزی مخفیانه و فریبکاری برای فرار بود. او فرماندهان ، مقامات ارشد و دستیارانش را فریب داد و آنها را در برابر سقوط دمشق تنها گذاشت. هر کدام از آنها برای فرار خودشان راهی پیدا کردند.
 
بشار اسد حتی به برادر کوچکترش “ماهر” فرمانده گردان زرهی چهارم  هم اطلاع نداده بود. ماهر با بالگرد از سوریه به عراق فرار کرد و از آن جا به روسیه رفت.

بشار اسد همچنین دو پسر خاله اش (ایهاب و ایاد مخلوف) را هم در دمشق رها کرد. آنها تلاش کردند با خودرو به لبنان فرار کنند اما در مسیر با تیراندازی مخالفان روبه رو شد. ایهاب کشته و ایاد زخمی شد. هنوز خبری رسمی درباره این کشته شدن منتشر نشده است.

دو دیپلمات در خاورمیانه گفتند بشار اسد بامداد روز یکشنبه ۸ دسامبر با هواپیما از دمشق فرار کرد هواپیمایی که با خاموش کردن سیستم راداری، از صحنه پیگیری ها غیب شد.
 
او با هواپیما ابتدا به پایگاه نظامی روسیه در استان لاذقیه سوریه یعنی پایگاه حمیمیم رفت و از آن جا به سمت مسکو پرواز کرد.

 اعضای خانواده اسد یعنی همسرش اسماء و سه پسرشان از قبل در مسکو منتظر بودند.

بررسی وضعیت خانه اسد در دمشق نشان می دهد او به سرعت و با عجله ، دمشق را ترک کرده است. غذاهای پخته شده در آشپزخانه ، تازه باقی مانده بود و بسیاری از لوازم و وسایل شخصی اش را ترک کرد مثل آلبوم های خانوادگی اش.
 
 رویترز به نقل از نزدیکان بشار اسد نوشت که او در روزهای اخر تلاش کرد دوباره حمایت های روسیه و ایران را کسب کند اما موفق نشد.

بشار اسد روز ۲۸ نوامبر گذشته یک روز بعد از آغاز حملات مخالفان علیه استان حلب، به مسکو رفت و از پوتین خواستار حمایت نظامی شد اما گوش شنوایی در کرملین نیافت.

یک مقام در مخالفان به رویترز گفت بشار اسد در مسکو، پاسخ منفی دریافت کرد اما به فرماندهانش دروغ گفت و تاکید کرد که حمایت روسیه خواهد رسید.

سخنگوی کاخ کرملین (دمتری بیسکوف) قبل از این گفته بود روسیه در گذشته تلاش های زیادی برای کمک به برقراری ثبات در سوریه انجام داد اما اولویت مسکو هم اکنون درگیری در اوکراین است.

۴ روز بعد از دیدار مسکو، در روز ۲ دسامبر، عباس عراقچی وزیر خارجه ایران به دمشق آمد و با بشار اسد دیدار کرد. در آن زمان، مخالفان بر شهر حلب دومین شهر بزرگ سوریه سیطره پیدا کردند و همزمان با فروپاشی ارتش سوریه، به دنبال حرکت به سمت جنوب و دمشق بودند.

دیپلمات ارشد ایرانی به رویترز گفت اسد در دیدار عراقچی، به صورت واضح ناراحت بود. او اعتراف کرد که ارتش سوریه تا جایی ضعیف است که نمی تواند هیچ مقاومتی داشته باشد.

 دو مقام ارشد ایرانی هم گفتند اسد به هیچ عنوان از تهران نخواست در سوریه نیروی نظامی مستقر کند زیرا می دانست اسرائیل حضور نیروهای ایرانی در سوریه را بهانه ای برای حمله به آنها استفاده می کند.

 سه منبع نزدیک به اسد گفتند او ابتدا تمایل داشت به امارات فرار کند اما اماراتی ها این خواست او را رد کردند زیرا از واکنش های بین المللی در برابر پناه دادن به شخصیت تحت تحریم های امریکا و اروپا به دلیل اتهامات استفاده از سلاح شیمیایی در سرکوب مخالفان، نگران بودند. اتهاماتی که اسد آنها را رد کرده بود.

 منابع آگاه به رویترز گفتند روسیه و شخص لاوروف از طریق تماس با قطر و ترکیه، با گروه مخالف مسلح “تحریر الشام” ارتباط برقرار کردند تا سلامت و امنیت بشار اسد در انتقال او از سوریه به مسکو انجام شود. مسکو همچنین با کشورهای همسایه سوریه هماهنگ کرد تا هواپیمای روسی حامل بشار اسد بتواند سوریه را ترک کند و مورد هدف قرار نگیرد.
 
محمد جلالی آخرین نخست وزیر بشار اسد هم گفت که آخرین بار با او روز شنبه، ساعت ۱۰.۵ شب صحبت کرده بود.

 وی گفت که به بشار اسد درباره سختی ها و دشواری ها شرایط فعلی گفتم از جمله اینکه هزاران نفر از شهر حمص در حال حرکت به سمت شهر لاذقیه هستند.

 جلالی ادامه داد بشار اسد به من گفت که “فردا می بینیم”. وی افزود: صبح یکشنبه تلاش کردم با بشار اسد صحبت کنم اما او جواب نمی داد.

+