سرنوشت دایناسور ۴۴ میلیون دلاری چه شد؟
سرنوشت دایناسور ۴۴ میلیون دلاری چه شد؟

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، «موزه تاریخ طبیعی آمریکا» (AMNH) واقع در نیویورک، پنجشنبه گذشته یک پرده بزرگ بژ را کنار زد و اعلام کرد که «اپکس» (Apex)، کامل‌ترین اسکلت دایناسور «استگوسور» که تاکنون کشف شده است، از یکشنبه این هفته تا چهار سال آینده در معرض دید قرار خواهد گرفت. «کن گریفین»، […]

سرنوشت دایناسور ۴۴ میلیون دلاری چه شد؟

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، «موزه تاریخ طبیعی آمریکا» (AMNH) واقع در نیویورک، پنجشنبه گذشته یک پرده بزرگ بژ را کنار زد و اعلام کرد که «اپکس» (Apex)، کامل‌ترین اسکلت دایناسور «استگوسور» که تاکنون کشف شده است، از یکشنبه این هفته تا چهار سال آینده در معرض دید قرار خواهد گرفت.

«کن گریفین»، میلیاردر و حامی مشهور این موزه، این اسکلت ۱۵۰ میلیون ساله را به قیمت ۴۴.۶ میلیون دلار در حراج ساتبیز در تابستان امسال خرید و آن را به گران‌ترین اسکلت فسیل‌شده‌ای که تاکنون فروخته شده است تبدیل کرد، که از قیمت یک دایناسور تی‌رکس به نام «استن» که در حراجی کریستیز فروخته شده بود، پیشی گرفت.

«آپکس» که بقایای به جا مانده از دایناسور «استگوسور» است و به حدود ۱۵۰ میلیون سال قبل بازمی‌گردد در «کلرادو» و در محوطه‌ای کشف شده است که از مدت‌ها پیش محل کشف بقایای متعلق به «ژوراسیک پسین» بوده است.

«استگوسور» که یک موجود گیاهخوار بود، با یکسری صفحات بادبادکی‌شکل که در پشت و دمش قرار دارند، که احتمالاً برای دفاع و نمایش استفاده می‌شدند، از سایر گونه‌ها متمایز می‌شود.

موزه ملی تاریخ لندن در حال حاضر میزبان اسکلت مشابهی از یک «استگوسور» است که «سوفی» نام دارد و در سال ۲۰۰۳ در «وایومینگ» کشف شد.
بقایای دایناسور‌ها بار‌ها در حراجی‌های مشهور جهان به مزایده گذاشته شده و فروخته شده‌اند.

این حراجی نخستین‌بار یک فسیل تی‌رکس به نام «سو» را در سال ۱۹۹۷ به قیمت ۸.۳ میلیون دلار به فروش رسانده بود. در سال ۲۰۲۲ نیز یک «گورگوسور» به قیمت ۶.۱ میلیون دلار فروخته شد و «ماکسیموس» که یک جمجمه تی‌رکس است، نیز به قیمت ۶.۱ میلیون دلار به فروش رسید.

همچنین بقایای «دوروت» که یک دایناسور «تریسراتوپس» بود در سال ۲۰۲۱ به قیمت ۷.۴ میلیون دلار فروخته شد. حراجی کریستیز نیز در سال ۲۰۲۲ یک اسکلت «ولوسی‌رپتور» را به قیمت ۱۲.۴ به فروش رساند.

با این حال، فروش این بقایای ماقبل‌تاریخ همواره با انتقاد مواجه شده است. دیرینه‌شناسان به طور ویژه از فروش بقایای این گونه‌های علمی به عنوان کالا‌های لوکس انتقاد کرده‌اند.

+