موشک هند برای ایجاد کسوف مصنوعی پرتاب شد
موشک هند برای ایجاد کسوف مصنوعی پرتاب شد

«سازمان تحقیقات فضایی هند»(ISRO) در دستاوردی برای برنامه فضایی این کشور، امروز پنجم دسامبر با موفقیت موشک «PSLV» خود را با ماموریت «پروبا-۳»(Proba-3) آژانس فضایی اروپا پرتاب کرد. به گزارش «تابناک» به نقل از بیزینس استاندارد، این پرتاب که به دلیل یک ناهنجاری شناسایی‌شده در سیستم ماهواره یک روز به تعویق افتاده بود، به آرامی […]

«سازمان تحقیقات فضایی هند»(ISRO) در دستاوردی برای برنامه فضایی این کشور، امروز پنجم دسامبر با موفقیت موشک «PSLV» خود را با ماموریت «پروبا-۳»(Proba-3) آژانس فضایی اروپا پرتاب کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از بیزینس استاندارد، این پرتاب که به دلیل یک ناهنجاری شناسایی‌شده در سیستم ماهواره یک روز به تعویق افتاده بود، به آرامی از سریهاریکوتا بلند شد و نقطه عطف قابل توجهی را در تلاش‌های فضایی تجاری سازمان تحقیقات فضایی هند رقم زد.

موشک PSLV که اکنون شصت‌ویکمین پرواز خود را انجام داده است، وظیفه داشت ماموریت پروبا-۳ را به عنوان بخشی از یک مأموریت تجاری اختصاصی که تحت نظارت شرکت «نیواسپیس ایندیا لیمیتد»(NSIL) بازوی تجاری سازمان تحقیقات فضایی هند انجام می‌شود، در مدار قرار دهد. پروبا-۳ یک مأموریت با فناوری پیشرفته است که آژانس فضایی اروپا آن را برای نشان دادن آینده فناوری پرواز در فضا ساخت.

موشک PSLV با ارتفاع ۴۴.۵ متر و وزن ۳۲۰ تن، دو ماهواره «کروناگراف اسپیسکرفت»(Coronagraph Spacecraft) و «اکولتر اسپیسکرفت» (Occulter Spacecraft) را تقریبا ۱۸ دقیقه پس از بلند شدن در یک مدار بیضی‌شکل مستقر کرد. این دو ماهواره کوچک با وزن ترکیبی ۵۴۵ کیلوگرم در ۶۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفتند تا زمینه را برای یک آزمایش پیشگامانه در تحقیقات خورشیدی فراهم کنند.

این دو ماهواره توسط فناوری‌های پیشرفته کنترل خواهند شد که به آنها امکان خواهند داد تا اثرات یک کسوف کامل را در فضا شبیه‌سازی کنند.

پروبا-۳ یک دستاورد تاریخ‌ساز در فناوری فضایی است. این ماموریت اولین نمایش سازند دقیق پرواز را شامل می‌شود که یک کسوف کامل را با دقت بی‌سابقه شبیه‌سازی می‌کند. این دو فضاپیما که در یک پیکربندی دقیق به پرواز درمی‌آیند، یک ساختار ثابت را حفظ می‌کنند و به طور مؤثر یک ساختار محکم را در فضا تشکیل می‌دهند. این روش جدید به آژانس فضایی اروپا امکان خواهد داد تا جو بیرونی خورشید را که به عنوان تاج خورشیدی شناخته می‌شود، با دقت بی‌نظیر مطالعه کند.

مقامات سازمان تحقیقات فضایی هند گفتند: این ماموریت نشان‌دهنده اولین فناوری پرواز دقیق در جهان است و ما از این که بخشی از این تلاش پیشگامانه باشیم، هیجان‌زده هستیم.

+