قیمت شاخص ارزی در معاملات روز گذشته بازار آزاد در قله تاریخی خود قرار گرفت. بهعقیده تحلیلگران، عامل اصلی رشد نرخهای اخیر ریسکهای سیاسی منطقهای است. مشاهدات حاکی از آن است که با وجود اعلام آتشبس در مرز لبنان، درگیریهای نظامی در سوریه افزایش یافته است. به گزارش تابناک به نقل از شرق؛ با توجه […]
قیمت شاخص ارزی در معاملات روز گذشته بازار آزاد در قله تاریخی خود قرار گرفت. بهعقیده تحلیلگران، عامل اصلی رشد نرخهای اخیر ریسکهای سیاسی منطقهای است. مشاهدات حاکی از آن است که با وجود اعلام آتشبس در مرز لبنان، درگیریهای نظامی در سوریه افزایش یافته است.
به گزارش تابناک به نقل از شرق؛ با توجه به حضور نظامی ایران در این کشور، میتوان گفت که ریسک جدیدی به بازار ارز مخابره شده است.
شاخص های ارزی به رشد ارزش ادامه میدهند. بررسیهای بهعمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران گویای آن است که معاملهگران ارزی انتظارات افزایشی دارند.
به عقیده این افراد تشدید درگیریهای نظامی میان گروهکهای تروریستی و ارتش سوریه در این کشور سیگنال منفی جدیدی برای بازار ارز محسوب میشود. چرا که پیش از این مقامات کشور بهطور رسمی حمایت خود را از دولت سوریه از طریق حضور نظامی اعلام کرده بودند. هرچند باید گفت که این درگیریها به صورت مستقیم تاثیر چندانی بر بازار ارز ندارد، اما تاثیر انتظاراتی آن بر معاملات مشهود است و رشد قیمت ارز در روزهای اخیر را میتوان به واسطه آن توجیه کرد.
اما در سوی دیگر یک جریان مذاکراتی برقرار است که میتواند حاوی سیگنالهای مثبتی برای بازار ارز کشور باشد. روز گذشته سران سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در ژنو با نماینده کشورمان دیدار داشتند.
محور اصلی این دیدار گفتوگو جهت خروج از بنبست هستهای و بحرانهای منطقه عنوان شده است. سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران این دور از مذاکرات را توفان فکری بین طرفین نامگذاری کرده تا به این ارزیابی برسند که آیا امکان پیشرفت و عبور از این مسائل تنشزا وجود دارد یا خیر؟ خبرگزاری رویترز در این رابطه نوشت: «نشستها در شهر ژنو، نخستین دیدار پس از انتخابات اخیر ایالات متحده است و هدف این است که ببینند آیا میتوان پیش از ۲۰ ژانویه، زمانی که ترامپ تحلیف میشود، حرکتی ایجاد کرد.»
با توجه به اظهارنظر یک مقام وزارت خارجه مبنی بر تداوم این نشستها در آینده نزدیک، میتوان پیشبینی کرد درصورتی که سیگنال مثبت مهمی از حاشیه گفتوگوهای هستهای منتشر شود میتواند بر روند معاملات ارزی کشور تاثیر بگذارد.
در این میان برخی دیگر از تحلیلگران معتقدند که این نشستها پیشزمینه مذاکرات مستقیم با آمریکا است. باید گفت که پیش از این و پس از توقف آخرین دور از مذاکرات برجامی در سالهای گذشته، گفتوگوها با غرب و به خصوص با آمریکا از طریق کشورهای واسطه مانند عمان صورت میگرفت.
نشست بر سر یک میز با طرف آمریکایی میتواند نشانه از تمایل طرفین به کاهش تنشها از مسیر دیپلماسی باشد که همین امر بر کاهش انتظارات تورمی فعالان بازار تاثیر چشمگیری دارد.
دلار در قله تاریخی
دیروز شنبه ۱۰ آذر ماه روند نرخ ارز در معاملات غیررسمی ارز تهران افزایشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در معاملات روزهای پایانی هفته گذشته زیر مرز قیمت ۷۰هزار تومانی نوسان میکرد در بازار صبح روز گذشته از این مرز عبور کرد.
در ادامه بازار روز گذشته قیمت این ارز کانال ۷۰ را پشت سر گذاشت و در مرز کانال ۷۱ هزار تومان بهفروش رسید. اما در معاملات عصر دیروز بخشی از رشد قیمتها جبران شد تا دلار با اختلاف ۸۵۰ تومانی نسبت به نرخ روز پنجشنبه در رقم ۷۰ هزار و ۸۰۰ تومان معامله شود.
یورو و پوند نیز در بازار دیروز رشد ارزشهای چشمگیری را تجربه کردند. یورو با رشد ۹۰۰ تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۷۴ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شد. پوند نیز حدود هزار و ۳۰۰ تومان رشد کرد و به رقم ۹۰ هزار و ۱۰۰ تومان رسید.
همچنین روند معاملات بازار سکه در روز شنبه مثبت بود. سکه طلا ضرب امامی با رشد ۶۵۰ هزار تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۵۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد.
نیم و ربعسکه نیز با رشد قیمتهای یکسان ۲۰۰ هزار تومانی به ترتیب در ارقام ۲۷ میلیون تومان و ۱۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان معامله شدند.