به نظر میرسد یکی از چالشهای کمیته ملی المپیک با سیاستهای وزارت ورزش و جوانان در دولت چهاردهم، موضوع مهمی باشد که احمد دنیامالی درباره روند برگزاری انتخابات فدراسیونها و انتخاب سرپرست برای آنها اعلام کرده است. به گزارش سرویس ورزشی تابناک، یک موضعگیری بسیار نسنجیده؛ انتخاب سرپرست برای فدراسیونها پیش از برگزاری انتخابات. به […]
به نظر میرسد یکی از چالشهای کمیته ملی المپیک با سیاستهای وزارت ورزش و جوانان در دولت چهاردهم، موضوع مهمی باشد که احمد دنیامالی درباره روند برگزاری انتخابات فدراسیونها و انتخاب سرپرست برای آنها اعلام کرده است.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، یک موضعگیری بسیار نسنجیده؛ انتخاب سرپرست برای فدراسیونها پیش از برگزاری انتخابات. به حاشیه کشیدن ورزش با صحبتهایی که چندان رنگ و بویی از قانون ندارد. با این حال احمد دنیامالی به عنوان وزیر ورزش و جوانان در دولت چهاردهم گفته است: «آمدم که ابتدا قانون را در وزارت ورزش و فدراسیونها حاکم کنم. بعد وقتی قانونمدار و قانونمند باشیم و سیستم را به سمت انضباط ببریم، قطعاً در توسعه ورزش همگانی و قهرمانی موفق خواهیم شد.»
وزیر ورزش و جوانان در شرایطی صحبت از اجرای قانون و قانونمداری کرده که اساسنامه فدراسیونهای ورزشی، تنها راهنما و تعیین کننده مسیر قانونی است و در اساسنامه فدراسیونهای ورزشی وزیر ورزش و جوانان هیچ اختیاری برای انتخاب سرپرست ندارد. جالب اینکه محمدشروین اسبقیان در توجیه صحبتهای خلاف قانون وزیر ورزش و جوانان به تبصره یک بند ۱۶ ماده ۱۳ اشاره کرده که در این بخش از قانون آمده است: «در صورتی که رئیس فدراسیون عزل یا مستعفی شده و یا غیبت بیش از سه ماه داشته و یا به موجب آرای مراجع ذیصلاح منع ادامه فعالیت داشته باشد، رئیس مجمع میتواند سرپرست فدراسیون را تا زمان تشکیل مجمع عمومی (حداکثر ظرف شش ماه) تعیین کند.»
کجای قانون مورد اشاره آمده است که وزیر ورزش میتواند پیش از انتخابات فدراسیونهای ورزشی، برای آنها سرپرست تعیین کند و سپس پروسه برگزاری انتخابات اجرایی شود؟ جالب اینکه دنیامالی که مدتی هم در شورای شهر تهران بوده و هم در مجلس، حتی در توجیه این تصمیم خود مثال برگزاری انتخابات شورای شهر و مجلس را زده است، اما حتی در این دو انتخابات نیز نفرات قبلی برکنار نشده، سرپرستی برای جایگاه آنها تعیین نمیشود تا سپس پروسه انتخابات اجرایی شود.
احمد دنیامالی گفته بود: «چند موضوع را پیگیری میکنیم. یکی اینکه وقتی مدت چهار ساله ریاست فدراسیون تمام شد، کنار برود تا سرپرست بگذاریم.» حالا اما به نظر میرسد که کمیته ملی المپیک به درستی میخواهد خود را مقابل این بی قانونی قرار دهد. جایی که مناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی این پدیده عجیب را باعث آسیب به ورزش کشور میداند.
مناف هاشمی درباره اداره فدراسیونها با سرپرست، اظهار داشت: «سرپرستی برای نتیجه گرفتن آسیبزاست و دوست نداریم فدراسیونها با سرپرست اداره شوند. یکی از شاخصهای موفقیت در رویدادها همین است. ما چهار رویداد در پیش داریم که همه آنها مقدمه المپیک هستند. زمانی ۱۶ فدراسیون با سرپرست اداره میشدند. سرپرست نمیتواند برنامه خوبی داشته باشد و بودجه و منابع مالی مناسب جذب کند. سرپرست باشد، این انگیزه وجود ندارد. انتخابات باید در زمان خود انجام شود.»
به نظر میرسد که فعلاً مرغ احمد دنیامالی یک پا دارد و اظهارنظرهای معاون او پس از اعلام موضع وزیر ورزش و جوانان، نشان میدهد که وزارت ورزش میخواهد رویه خلاف قانون انتخاب سرپرست برای فدراسیونها را پیش از برگزاری انتخابات اجرایی کند. با این حال به چالش کشیده شدن این سیاست از سوی دبیر کل کمیته ملی المپیک، میتواند مقابلهای به جا از سوی المپیکیها علیه یک بی قانونی باشد.