به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، ماجرا از آنجا آغاز شد که بسیاری از اشخاص حقیقی و شرکتهای حقوقی به تأسیس پلتفرم و رسانه روی آوردند. از پلتفرمهای نمایشی که تعداد بیشتری را به خود اختصاص دادهاند تا پلتفرمهای تخصصیتر که کمتر در عرصه شبکه نمایشخانگی خود را نشان دادهاند.
این روند تأسیس پلتفرمها در هفتههای اخیر، با عناوینی همچون «رکوردشکنی در راهاندازی پلتفرمها» مواجه شد که البته سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در تبیین دلیل صدور مجوز برای سکوهای متقاضی به روند ناظر بر درگاه ملی صدور مجوزها اشاره کرده و تأکید کرد که عمده سکوهای متقاضی، سکوهای تخصصی در حوزه های مختلف آموزشی، گردشگری، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و … هستند. طبق آمار اداره کل صدور مجوز و امور رسانههای ساترا، بیش از 400 پلتفرم صوت و تصویر فراگیر مجوز گرفتهاند و احتمالاً این رقم در آینده افزایش خواهد یافت.
اما چند روز پیش خبری دیگر توجه بسیاری را جلب کرد؛ لغو مجوز پنج پلتفرم توسط ساترا. در این خبر آمده بود که «فرهنگ ایرانیان»، «ایما»، «مینی تونز»، «استادیوم» و «تماشای آنلاین برنامه کودک» عناوین 5 رسانهای هستند که بنا به دلایل ذکر شده مجوز آنها لغو شد.
برای پیگیری این موضوع با حسین زارعی مدیرکل صدور مجوز ساترا، گفتوگویی داشتیم. او به نکاتی اشاره کرد: «هر مجوزی که صادر میشود، براساس قوانین و مقررات خاصی است. بخشی از این مقررات از سوی درگاه ملی مجوزهای وزارت اقتصاد و بخشی دیگر مبتنی بر قوانین داخلی تعیین میشود. در این میان، تعدادی از وظایف به درگاه اجرایی و برخی دیگر به دستگاههای اجرایی واگذار میشود.»
زارعی ادامه داد: «در حال حاضر، قانونی برای محدودیت در تعداد مجوزهای صادر شده وجود ندارد. هر فرد حقیقی یا حقوقی که شرایط لازم را داشته باشد، میتواند مجوز دریافت کند. ما به عنوان ساترا، وظیفه تسهیلگری داریم و محدودیتی در تعداد مجوزها وجود ندارد.»
وی در خصوص لغو مجوزها که اخیراً اتفاق افتاده، توضیح داد: «ما موظف هستیم قوانین را رعایت کنیم. اگر رسانهای به مدت طولانی غیرفعال باشد یا تخلفاتی از آن مشاهده شود، ممکن است مجوز آن لغو شود. البته لغو مجوز هم میتواند به درخواست مکتوب خود رسانه انجام شود و فعلاً این فرآیند یکطرفه نیست.»
زارعی خاطرنشان کرد: «تعداد پلتفرمهایی که اخیراً مجوز آنها لغو شده، به خاطر عدم فعالیت، تخلف رسانه ها یا درخواست مکتوب خود رسانهها بوده است. در حال حاضر، حدود 50 رسانه وجود دارند که در حال بررسی بیشتر برای تصمیم گیری در خصوص لغو یا عدم لغو مجوز آنها هستیم و کارشناسیها و بررسیهای لازم برای هر یک از آنها انجام خواهد شد.»
او همچنین افزود: «حمایت از رسانهها بر اساس نظام جامع رتبهبندی و ارزیابی صورت میگیرد که 160 شاخص برای هر رسانه تعریف شده است. فعلاً 38 شاخص از این معیارها اعمال میشود و تمامی پلتفرمهای دارای مجوز تحت نظارت داوران ارزیابی قرار دارند. اگر کارشناسان به این نتیجه برسند که یک رسانه به مدت طولانی غیرفعال است، با هماهنگی خود رسانه، مجوز آن لغو خواهد شد. اما لغو مجوز بهصورت دیگر از طریق دادستانی و کمیته رسیدگی به تخلفات مستقر در ساترا نیز ممکن است.»