به گزارش سرویس بین الملل تابناک، سه روزنامه مشهور آمریکایی (وال استریت ژورنال، واشنگتن پست و نیویورک تایمز) روز شنبه اعلام کردند که ارتش اسرائیل اسنادی را در رابطه با حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس در اختیار آن‌ها قرار داده است.
ادعا شده، جزئیات درباره حمله 7 اکتبر حماس، در ژانویه گذشته بر روی کامپیوتری پیدا شد که توسط سربازان اسرائیلی در یک مرکز فرماندهی زیرزمینی حماس در خان یونس در جنوب غزه کشف شد، مکانی که رهبران حماس اندک زمانی پیش از ورود سربازان اسرائيل، آنجا را ترک کرده بودند.

بر اساس این اسناد، ایران از حمله 7 اکتبر حماس به اراضی اشغالی مطلع بوده است. 

بر اساس این اسناد، حماس از پاییز ۲۰۲۲ عملیات ۷ اکتبر را برنامه‎ریزی کرده بود و اجرای آن را به تعویق انداخت، زیرا در تلاش بود ایران و حزب الله را متقاعد کند که مشارکت کنند.

همچنین اسناد مدعی هستند: حماس در ژوئیه ۲۰۲۳ از ایران خواست با حمله به سایت‎های اسرائیلی برای ۷ اکتبر آماده شود. ایران و حزب الله به حماس اطلاع دادند که از این طرح حمایت می‎کنند و زمان بیشتری می‎خواهند. حماس با ترغیب حزب‌الله به سوء استفاده از وضعیت اسرائیل تلاش کرد حزب‌الله را متقاعد کند که در آن شرکت کند.

اسناد مدعی هستند که حماس قصد داشت در مورد ۷ اکتبر با نصرالله گفتگو کند. اسناد روشن نمی‌کند که آیا حماس جزئیات عملیات ۷ اکتبر را به نصرالله اطلاع داده است یا خیر

اسناد مدعی هستند که حماس قصد داشت در مورد ۷ اکتبر با نصرالله گفتگو کند. اسناد روشن نمی‌کند که آیا حماس جزئیات عملیات ۷ اکتبر را به نصرالله اطلاع داده است یا خیر.

بر اساس ادعای این اسناد، حماس از سال ۲۰۲۱ از برانگیختن درگیری‌های بزرگ با اسرائیل اجتناب کرد تا آن را فریب دهد. اسناد مدعی است که حمله ۷ اکتبر قصد داشت تلاش‌های صلح در منطقه را مختل کند.

این اسناد هم مدعی هستند که ایران از حمله هفتم اکتبر از قبل باخبر بوده و به نوعی در برنامه‌ریزی برای آن مشارکت داشته است.

انتشار و به اصطلاح افشای این اسناد در حالی است که ایران به کرات اعلام کرده از این عملیات بی خبر بوده است.

به گزارش یورونیوز، در دیداری که در اوایل نوامبر میان شهید اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب در تهران صورت گرفت، رهبر انقلاب از حمله 7 اکتبر حماس اظهار بی اطلاعی کرده بودند.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل نیز روز شنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالات نیویورک تایمز و وال استریت ژورنال درباره دسترسی رژیم اسرائیل به اسنادی درخصوص اطلاع ایران از عملیات ۷ اکتبر، گفت: «در شرایطی که مسئولین حماس مستقر در دوحه اعلام کرده‌اند که آن‌ها هم اطلاعی از این عملیات نداشته‌اند و طراحی، تصمیم و مدیریت عملیات مزبور، صرفاً بر عهده شاخه نظامی حماس مستقر در غزه بوده است، هر نوع ادعایی که این عملیات را به ایران و یا حزب‌الله چه به‌صورت جزئی یا کلی مرتبط نمایند، فاقد اعتبار بوده و سندسازی تلقی می‌گردد.»

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل نیز روز شنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالات نیویورک تایمز و وال استریت ژورنال درباره دسترسی رژیم اسرائیل به اسنادی درخصوص اطلاع ایران از عملیات ۷ اکتبر، گفت: «در شرایطی که مسئولین حماس مستقر در دوحه اعلام کرده‌اند که آن‌ها هم اطلاعی از این عملیات نداشته‌اند و طراحی، تصمیم و مدیریت عملیات مزبور، صرفاً بر عهده شاخه نظامی حماس مستقر در غزه بوده است، هر نوع ادعایی که این عملیات را به ایران و یا حزب‌الله چه به‌صورت جزئی یا کلی مرتبط نمایند، فاقد اعتبار بوده و سندسازی تلقی می‌گردد.»

همچنین شهید سید حسن نصرالله دبیر کل وقت حزب الله لبنان از حمله حماس در 7 اکتبر اظهار بی اطلاعی کرده بود. نصرالله صراحتا تاکید کرده بود که عملیاتِ “طوفان الاقصی” در ۷ اکتبر از سوی حماس؛ یک عملیاتِ کاملا “فلسطینی” بوده که حتی بسیاری از شاخه ها و محورهای جریانِ مقاومت در منطقه نیز، از آن بی اطلاع بوده اند.

نصرالله تاکید کرده بود که “مخفی بودنِ مطلق عملیات” و انحصارِ آن در دست شاخه ی فلسطینیِ مقاومت؛ از عمده دلایلِ موفقیت آن بوده است.

«صابر گل عنبری» کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص چرایی انتشار این اسناد در این مقطع زمانی می گوید: آماده کردن افکار عمومی آمریکا برای ورود این کشور به تنش نظامی با ایران در آینده؛ در صورتی که تنش نظامی خود اسرائیل پس از پاسخ آن وارد مرحله پیشرفته‌ای شود یا جنگی روانی علیه ایران و افزایش فشار بر آن؟ 

وی می افزاید: یا این که هدف دیگر از طرح نام ایران در برنامه‌ریزی برای هفتم اکتبر در سالگرد آن منطقه‌ای جلوه دادن این حمله و فروکاست تحقیری است که با انجام آن توسط یک گروه در اذهان جهانیان در مورد ارتش و نظام امنیتی اسرائیل شکل گرفت و آن تصویر ذهنی قبلی به حاشیه رفت.

وی معتقد است: به نوشته سه روزنامه، منبع اسناد مورد ادعا، ارتش اسرائیل است که که از یک طرف ذینفع است و از دیگر سو، رفتار غیرحرفه‌ای، غیر اخلاقی و غیرانسانی آن در غزه و کشتار بی‌سابقه و بی‌رحمانه بیش از ۳۰٫۰۰۰ زن و کودک و توجیه این نسل‌کشی باعث می‌شود که در صحت روایت ارتش اسرائیل تشکیک جدی کرد؛ به ویژه که با طرح اسناد و ادعاهایی اثبات نشده و بعضا رد شده در تحقیقات برخی از رسانه‌های آمریکا، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی غزه را در بانک اهداف جنگی خود افزود و مورد حمله قرار داد و دو میلیون انسان در این باریکه را از هر گونه خدمات درمانی و بهداشتی محروم کرده است.

گل عنبری معتقد است: اطلاع پیشینی ایران یعنی اطلاع حزب‌الله و با خبر شدن این تشکیلات و آن هم در سایه اشراف نسبی اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل در نتیجه دستکاری پیجرها و بی‌سیم‌ها و رخنه انسانی که منجر به این حجم بی‌سابقه ترور رهبران و فرماندهان کلیدی شد،، معنا و نتیجه‌ای جز لو رفتن حمله هفتم اکتبر نداشت.

وی می گوید: واقعیت این است که غافلگیری بزرگ اسرائیل در هفتم اکتبر پارسال به این علت اتفاق افتاد که تصمیم و برنامه‌ریزی برای حمله از غزه خارج نشد و اگر این اتفاق می‌افتاد چه اطلاع رهبران حماس در دوحه، چه حزب‌الله و چه ایران به علت ناامن بودن مسیر و دلایل دیگر، کل عملیات لو می‌رفت. بنا به گفته منابعی، کل داستان حتی از زیر زمین غزه (تونل) به روی زمین آن کشیده نشد. 

وی در خصوص اصالت اسناد نیز معتقد است: ارتش اسرائیل مدعی است که اسناد را در مخفیگاهی در زیر زمین در خانیونس پیدا کرده است. اکنون پرسش این است که وقتی رهبری و فرماندهی رده بالای حماس در غزه تا این حد، احتیاطات امنیتی و اطلاعاتی را رعایت می‌کنند که بعد از یک سال جنگ ویرانگر و شخم زدن غزه، اسرائیل هنوز نه از مکان گروگان‌های خود خبر دارد و نه این رهبران، چرا باید چنین اسنادی مهمی را مکتوب و در لپ تاپ نگهداری کنند و به فرض صحت هم، چرا در این شرایط جنگی آن‌ها را قبل از دسترسی نظامیان اسرائیلی نابود نکرده‌اند تا این حجم بزرگ اطلاعات به دست اسرائیل نیفتد.

+