یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت:باتوجه شرایط اخیری که در کشور به وجود آمده است و هجوم زیاد مهاجران که بعضاً هم به صورت غیرقانونی وارد کشور ما میشوند، نگرانیهایی را برای مردم ما به وجود آورده که نگرانیهای به حقی هم هست.
فداحسین مالکی درباره بررسی آخرین وضعیت مهاجران افغاستانی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: باتوجه به شرایط ۴ دهه افغانستان همیشه کشور ما، پاکستان و برخی از کشورهای همسایه مهاجرپذیری و میزبان دوستان افغانی که همزبان و هم کیش ما هستند، بودهاند.
به گزارش زیرنویس، این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باتوجه شرایط اخیری که در کشور به وجود آمده است و هجوم زیاد مهاجران که بعضاً هم به صورت غیرقانونی وارد کشور ما میشوند، نگرانیهایی را برای مردم ما به وجود آورده که نگرانیهای به حقی هم هست.
سفیر سابق ایران در افغانستان بیان کرد: از آن طرف یک اتفاقاتی در این کشور رخ میدهد که قبل از حضور طالبان در کشور افغانستان سابقه نداشته است مثل کلیپی که علیه مردم ایران پخش میشود! من یک کلیپ مشاهده کردم بچههای کوچک افغان که دبستانی هستند و ذهنشان به این کارها قد نمیدهد، حرفهای ضدامنیتی و دینی میزنند!ا اینها مبین این واقعیت است یک جریانی در پشت صحنه و خارج از مرزها در داخل افغانستان است و برخی را هدایت میکند تا چهره مردم افغانستان و آنهایی که سالها در ایران بودند و زندگی کردهاند و با مردم ما به نوعی چفت شدهاند را در ذهن مردم ایران بد کند.
روزنامه دولت: فقط۱۰درصد از ۵ میلیون افغانستانی مقیم ایران غیرمجازند/ اگر آنها می خواستند کار ضد امنیتی بکنند در اغتشاشات پارسال حضور می یافتند!
فلاحتپیشه: بخش بزرگی از مهاجرانی که وارد ایران میشوند جزو ارتش افغانستان بودهاند/ ورود روزی ۱۰ هزار نفر به ایران
وی با اشاره به این که باید دستگاههای امنیتی و سیاسی ما حساسیت بیشتری داشته باشند، عنوان کرد: طبق آخرین وضعیتی که ما در کمیسیون امنیت ملی بررسی کردیم خوشبختانه این حساسیت در وزارت کشور و وزارخانههای امنیتی وجود دارد. بحث ساماندهیشان به صورت جد پیگیری میشود، نکته مهم این است که انتظار داریم بین دستگاههای ذیربط هماهنگی بیشتری به وجود بیاید که ما یک سیاست واحدی را در این موضوع داشته باشیم تا نگرانی مردم بر طرف شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی ما در این خصوص نقش اساسی دارد، گفت: دستگاه دیپلماسی یا نماینده ویژه رئیسجمهور که اختیارات زیادی دارد باید در سیاستشان نسبت به طالبان که حاکمان فعلی افغانستان هستند، تجدیدنظر کنند، یعنی بدانند چه اتفاقاتی در کشور در حال رخ دادن است.
وی تاکید کرد: به صورت عینی مشاهده میشود بعضاً حرکتهایی صورت میگیرد که ذهن مردم ایران و افغان تغییر پیدا کند. علیرغم این که سالهای بسیاری تعداد زیادی از مردم افغانستان به دلایل شرایط آن کشور در کشور ما بودند و در بخش تولیدی و جاهای دیگر مشغول به کار بودند و مشکل خاصی نبود اما بعد از حضور حاکمان فعلی این حساسیت در کشور به وجود آمد. این حساسیت نه اینکه فقط در مردم ایران باشد بلکه در مسئولین هم به وجود آمده است که باید رسیدگی شود.
مالکی گفت: روند کاری که در حال حاضر وزارتخانههای کشور و اطلاعات و خارجه پیگیری میکنند روند خوبی است اما باید تغییر نگاه در دستگاه دپیلماسی ما به وجود بیاید.
ایلنا