چندی پیش رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رفع ایرادات لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در این کمیسیون گفت: احتمالا این لایحه در هفته جاری در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار می‌گیرد. از شنیده ها پیداست که این لایحه بعد از اربعین حسینی در مجلس مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

علی-اکبر-تالارپشتی

تشکیل وزارت بازرگانی اقدامی نسنجیده

تالارپشتی  اظهار داشت: تفکیک وزارت صمت و تشکیل وزارت بازرگانی به هیچ عنوان اقدام سنجیده و ضروری نیست. در آخرین ملاقاتی که در خدمت مقام معظم رهبری بودیم ایشان بر استفاده حداکثری از تمام ظرفیت های بخش خصوصی تاکید کردند. حال با این فرمان رهبری تشکیل وزارت بازرگانی چه توجیحی خواهد داشت؟

وی افزود: آیا دولت قصد دارد به جای انتقال تصدی گری به مردم (یعنی بخش خصوصی) یک وزارتخانه جدید تشکیل دهد؟ دولت معتقد است که به بهانه تنظیم بازار قصد احیای وزارت بازرگانی را دارد. اما نگاه مجلس این نیست. ما معتقدیم که دولت به جای تنظیم بازار باید تنظیم تولید داشته باشد. متاسفانه دولت اول مسیر را رها کرده و به انتهای این مسیر ورود کرده است. اگر ما تولید را تنظیم کنیم و دولت صرفا نظارت و هدایت خود در این زمینه را تقویت کند و در این مسیر از تمام ظرفیت های بخش خصوصی استفاده کند و همچنین تصدی گری خود را کم کند بازار مسیر درست را در پیش خواهد گرفت و تنظیم خواهد شد.

دولت مسئول تنظیم بازار نیست

رییس کمیسیون صنایع و معادن در ادامه عنوان کرد: بخش خصوصی (که اهلیت دارد) باید بازار را تنظیم کند و دولت نقشی در این زمینه ندارد. اینکه امروز دولت خود را موظف به تنظیم بازار می داند باور اشتباهی است. ما امروزه شاهد فعالیت اتاق های بازرگانی، اتحادیه های صنفی، اتاق تعاون، اتاق های اصناف و… در سطح کشور هستیم. نباید فراموش کرد که این فعالان اقتصادی همان مردم هستند که باید روی توانمندی های آنها حساب ویژه باز کنیم.

به گزارش زير نويس ،تالارپشتتی افزود: مگر قرار است وزارت بازرگانی چه کاری انجام دهد که از توان بخش خصوصی خارج است؟ جز اینکه هزینه گزاف زیادی از بیت المال صرف ایجاد این وزارتخانه شود چه سودی عاید مردم و دولت خواهد شد؟ در ضمن تشکیل این وزارتخانه جدید موجب بزرگتر شدن دولت خواهد شد که همین اقدام آثار سو زیادی را به همراه خواهد داشت. این در حالی است که ما باید به سمت کوچک سازی و چابک کردن دولت پیش برویم نه اینکه با دستان خودمان دولت را بزرگتر و ناکارآمد کنیم.

تشکیل وزارت بازرگانی مغایر اهداف برنامه های توسعه است

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه های کلانی که ما در برنامه های مختلف توسعه پیش بینی کرده ایم باید امور به مردم واگذار شود و دولت روز به روز کوچک تر شده و فقط نقش نظارتی داشته باشد. با تشکیل وزارت بازرگانی ما دقیقا بر عکس این کار را انجام داده ایم.

 منبع :خبرگزاري برنا