مسؤولیت اجتماعی کلید مدیریت و صیانت پایدار از محیط‌ زیست کشور است
مسؤولیت اجتماعی کلید مدیریت و صیانت پایدار از محیط‌ زیست کشور است

سرپرست دفتر مشارکت‌های مردمی و مسؤولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: از نظر ما مسؤولیت اجتماعی کلید مدیریت و صیانت پایدار از محیط‌زیست کشور است چرا که رویکرد غلط دستگاه‌ها در قبال محیط‌ زیست، امنیت زیستی را با خطر مواجه کرده است.

نشست جاری سازی مسؤولیت اجتماعی در محیط زیست در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد. در این نشست پدرام جدی؛ سرپرست دفتر مشارکت‌های مردمی و مسؤولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار کرد: شرایط محیط‌زیست کشوی ناپایدار و شکننده است و معضلاتی ازجمله بحران فرونشست‌ در دشت‌های کشور، درگیری ۲۳ استان با بحران ریزگردها، خشکی تالاب‌ها، فرسایش خاک، کاهش پوشش گیاهی و … نشان از این موضوع دارند.

وی با اشاره به سیاست‌های غلط در زمینه حفظ محیط‌زیست کشور در دهه‌های اخیر گفت: علاوه بر این سیاست‌ها و رویکرد غلط دستگاه‌ها در قبال محیط‌زیست، تغییرات اقلیمی نیز این شرایط وخیم‌تر کرده و امنیت زیستی ما را هم با خطر مواجه کرده است.

سرپرست دفتر مشارکت‌های مردمی و مسؤولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه اصل ۵۰ قانون اساسی حفظ محیط‌زیست را یک وظیفه همگانی می‌داند همچنین طبق بند ۳ و ۱۴ سیاست‌های کلی حوزه محیط‌زیست ابلاغ رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: در این زمینه دفتر ما اقدامات خوبی را انجام داده و زمینه مشارکت‌های فردی و اجتماعی را از طریق ایجاد ۲۱۵۰ خانه محیط‌زیست در سراسر کشور ایجاد کرده است که این خانه‌ها بستر مناسبی برای مشارکت همه آحاد جامعه به ویژه جوامع محلی برای حفظ محیط‌زیست کشور هستند.

جدی با اشاره به نقش سمن‌ها در مسؤولیت اجتماعی بیان کرد: سازمان‌های مردم نهاد برآمده از خود مردم هستند و لذا در آگاهی‌بخشی به ما کمک می‌کنند و توجه ویژه‌ای به آن‌ها داریم.

وی با بیان اینکه متأسفانه در مقوله مسؤولیت‌پذیری در قبال محیط‌ زیست متناسب با شرایط و ظرفیت کشور مغفول بوده‌ایم، گفت: در این زمینه گام‌های خوبی را برنداشته‌ایم و این موضوع متوجه همه دستگاه‌ها و مجموعه‌های تولیدی و خدماتی کشور است.

 شرکت‌ها و صنایع باید مسؤولیت اجتماعی را وظیفه خود بدانند

سرپرست دفتر مشارکت‌های مردمی و مسؤولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: هر صنعتی با هر کاربری، ردپایی از خود بر محیط‌زیست داشته و با وجود افزایش تکنولوژی نیز این ردپا غیرقابل انکار است. ما باید شرکت‌ها و صنایع را به سطحی از آگاهی برسانیم که مسؤولیت اجتماعی را وظیفه خود بدانند و این مهم از طریق ترویج، آگاه‌سازی و سیاست‌های تشویقی ممکن می‌شود.

جدی ادامه داد: مسؤولیت اجتماعی در بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیا فراگیر شده و به نوعی هم تبلیغی برای خود شرکت است و هم به کسب سود بیشتر کمک می‌کند.

وی تأکید کرد: یک سری برداشت‌های نادرست از موضوع مسؤولیت اجتماعی شرکت‌ها در قبال حفظ محیط‌زیست شده است و گفته می‌شود که شرکت‌ها مسؤولیت اجتماعی را راه گریزی برای خود می‌دانند. ما از هر شرکتی که حفظ محیط‌زیست را وظیفه خود بداند استقبال می‌کنیم اما این موضوع یکی از مسائلی است که باید ساز و کار مناسبی برای آن در نظر گرفته شود.

به گزارش زیرنویس، سرپرست دفتر مشارکت‌های مردمی و مسؤولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط‌زیست تصریح کرد: از نظر ما مسؤولیت اجتماعی کلید مدیریت و صیانت پایدار از محیط‌زیست کشور است.

جدی خاطرنشان کرد: شرایط شکننده و حاد کشور در حوزه تالاب‌ها، آلودگی‌ها و دشت‌های خشک که تبعات اجتماعی نیز برای ما ایجاد کرده است، نشان می‌دهد که نیازمند مسؤولیت‌پذیری گسترده و فعلانه در حوزه حفظ محیط‌زیست هستیم.

وی در پایان گفت: سازمان حفاظت محیط‌زیست به تنهایی نمی‌تواند از محیط‌زیست کشور صیانت کند بلکه این مهم یک وظیفه عمومی برای همه دستگاه‌ها و اشخاص است و باید شرایطی را برای همکاری همه دستگاه‌ها و توده‌های مردم فراهم کنیم.

منبع:فارس